Bors rusesc

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Ca si ciorba noastra de potroace, acest bors rusesc are reputatia de a drege mahmureala. Asa sa fie. Pe noi ne-a cucerit prin gustul ei inedit.
  • O recomand in special in perioada de iarna deoarece are acel ingredient minunat numit sfecla . Este o leguma excelenta pentru persoanele gravide, datorita continutului ridicat de acid folic; are capacitatea de a detoxifia ficatul, stimuleaza sistemul imunitar si nu in ultimul rand este indicata in problemele cardiace regland tensiunea arteriala si stimuland productia de globule rosii.
  • Carnea se fierbe cu tot cu os pana cand aceasta se desprinde de pe os. Nu uitati sa adunati spuma.
  • Dupa ce a fiert, se scoate carnea si se portioneaza.Supa se strecoara. E prefer sa o portionez fiarta si nu de la inceput deoarece asa reusesc sa inlatur orice urma de os sau de tendon.
  • Legumele se toaca marunt, se adauga peste carne si supa, se completeaza cu apa si se pune la fiert in continuare.
  • Cand zarzavatul a fiert, se adauga bosul si se potriveste de sare. In final se adauga leusteanul si se acopera ca sa isi lase aroma.
  • Se serveste fierbine, alaturi de ardei iute si, optional, smantana.
Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Borșul rusesc nu are mazăre nu știu de unde ați scos-o

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Rusii nu folosesc bors

abuz