Bors rusesc
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Supa super cremoasa de legume la thermomix
-
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
-
Supă cremă de dovleac
-
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Ca si ciorba noastra de potroace, acest bors rusesc are reputatia de a drege mahmureala. Asa sa fie. Pe noi ne-a cucerit prin gustul ei inedit.
- O recomand in special in perioada de iarna deoarece are acel ingredient minunat numit sfecla . Este o leguma excelenta pentru persoanele gravide, datorita continutului ridicat de acid folic; are capacitatea de a detoxifia ficatul, stimuleaza sistemul imunitar si nu in ultimul rand este indicata in problemele cardiace regland tensiunea arteriala si stimuland productia de globule rosii.
- Carnea se fierbe cu tot cu os pana cand aceasta se desprinde de pe os. Nu uitati sa adunati spuma.
- Dupa ce a fiert, se scoate carnea si se portioneaza.Supa se strecoara. E prefer sa o portionez fiarta si nu de la inceput deoarece asa reusesc sa inlatur orice urma de os sau de tendon.
- Legumele se toaca marunt, se adauga peste carne si supa, se completeaza cu apa si se pune la fiert in continuare.
- Cand zarzavatul a fiert, se adauga bosul si se potriveste de sare. In final se adauga leusteanul si se acopera ca sa isi lase aroma.
- Se serveste fierbine, alaturi de ardei iute si, optional, smantana.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: