Ca si ciorba noastra de potroace, acest bors rusesc are reputatia de a drege mahmureala. Asa sa fie. Pe noi ne-a cucerit prin gustul ei inedit.
O recomand in special in perioada de iarna deoarece are acel ingredient minunat numit sfecla . Este o leguma excelenta pentru persoanele gravide, datorita continutului ridicat de acid folic; are capacitatea de a detoxifia ficatul, stimuleaza sistemul imunitar si nu in ultimul rand este indicata in problemele cardiace regland tensiunea arteriala si stimuland productia de globule rosii.
Carnea se fierbe cu tot cu os pana cand aceasta se desprinde de pe os. Nu uitati sa adunati spuma.
Dupa ce a fiert, se scoate carnea si se portioneaza.Supa se strecoara. E prefer sa o portionez fiarta si nu de la inceput deoarece asa reusesc sa inlatur orice urma de os sau de tendon.
Legumele se toaca marunt, se adauga peste carne si supa, se completeaza cu apa si se pune la fiert in continuare.
Cand zarzavatul a fiert, se adauga bosul si se potriveste de sare. In final se adauga leusteanul si se acopera ca sa isi lase aroma.
Se serveste fierbine, alaturi de ardei iute si, optional, smantana.
Comentarii:
Borșul rusesc nu are mazăre nu știu de unde ați scos-o
Super
Rusii nu folosesc bors