Bors rusesc cu smantana
Ingrediente
Preparare
- Se spala carnea si se fierbe cca 60min in 3 litri de apa. Se scoate si se indeparteaza grasimea. se lasa sa se raceasca apoi se taie cuburi de 1cm.
- Se decojesc sfeclele si se taie felii de 3mm. se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi sau se pune conserva.
- Se incinge untul intr-o oala, se caleste ceapa, se adauga sfecla, rosiile, otet, sare, piper, zahar si 250 ml supa. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute.
- Se toaca varza si se da in fiert in restul de zeama . Se adauga sare, sunca, carnea de vita, firele de patrunjel si foaia de dafin. Se fierbe 30 minute. se adauga supa de sfecla.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Imi place o asemenea ciorbita, dar i-as pune la sfarsit putin bors . N-ar mai fi bors rusesc, e clar. Nu prea ma atrage otetul la ciorbe, indiferent din ce sunt preparate.
Acest fel de mancare este excelent. Credeti-ma, am mancat "bors rusesc"
mult timp la vapoarele rusesti care veneau in portul Constanta si de fiecare
data ceream "supliment".
De acord cu preparatul cunoscut la noi sub numele de "bors de putina", in realitate
de borcan, este foarte gustos si vitaminizat dar, ganditi-va, jumatate din Romania
habar n-are de "bors". Ardelenii mananca aproape exclusiv supa, oltenii acresc ciorba cu
corcoduse sau zeama de varza,la fel si moldovenii,(curechi), iar pe Dunare, inclusiv Delta,
borsul pescaresc se acreste numai cu...otet !

Of, of, of ! Mananca matale borsul asta care pentru noi nu e bors. E un amestec ciudat care, pe mine personal, nu ma imbie deloc.
Am vazut mai jos o intrebare: "unde-i borsul?" Acesta este borsul. rusii nu pun lichidul numit de noi "bors", ci il numesc asa datorita otetului si sfeclei + smantanii pe care le folosesc la acest "Bors (shci-in limba rusa). Acolo-i borsul!