Se taie untul in cuburi mari, se aseaza intr-un bol, se adauga faina si se amesteca pana capata consistenta unui nisip. Se toarna apa si se framanta, cu grija sa nu se lipeasca. Se adauga si putina sare. Se formeaza o bila care se imbraca in folie alimentara si se tine la frigider 20 de min.
Se taie baconul bucatele mici si se prajeste. Se taie prazul rondele si se prajeste intr-o alta tigaie, cu putin ulei de masline.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde. Se asaza aluatul intins intr-o forma de tarta si se gaureste in cateva locuri cu o scobitoare. Se da 15 min la cuptorul preincins la 160 grade.
Preparam umplutura. Se bat ouale cu telul, se adauga smantana si laptele. Se adauga sare si piper alb. Se scoate blatul din cuptor, se toarna peste el umplutura si deasupra se asaza prazul siu baconul. e mai lasa la copt pana se coaguleaza umplutura.
Comentarii:
Cred ca este mai bun cu aluat fraged si cred ca se poate presara deasupra putina branza (cascaval, telemea sau parmesan) rase
Ileana
Asa da reteta facem si noi in magazinul nostru