Fierbem copanelele de pui cateva min pana se ridica spuma apoi le scoatem din apa in care au fiert. Prazul il taiem rondele si il punem la fiert, trebuie sa fiarba cam 10 -15 min, cand este fiert se scoate intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa si ardelul marunt si le prajim in putin ulei apoi punem si prazul si bucatile de pui. Adaugam apoi in cratita si sosul de rosii si maslinele pe care tinut un timp in apa fierbinte.
Condimentam putin cu sare si piper si punem doua frunze de dafin pentru aroma, mai fierbem pentru cateva minute.Cam asta e mancarea mea de praz, mie imi place mult combinatia asta dintre praz, masline si cu niste carnita de pui merge foarte bine asa ca.
Sarumana, da, arata bine, mici observatii: 2 fire de praz, pot fi si spre 1 kg! Maslinele, presupun cu samburi, au fost intepate? Noi, NICIODATA nu fierbem prazul, il rumenim! NICIODATA nu fierbem copanelele, le rumenim in ceapa, putin. Apoi totul se insoseaza cu suc de rosii sau echivalent si se lasa la fiert cca 30 min! Noi mai pregatim si ptaz cu limba, sau numai prazul, ca si garnitura la orice!
Comentarii (16):
Sarumana, da, arata bine, mici observatii: 2 fire de praz, pot fi si spre 1 kg! Maslinele, presupun cu samburi, au fost intepate? Noi, NICIODATA nu fierbem prazul, il rumenim! NICIODATA nu fierbem copanelele, le rumenim in ceapa, putin. Apoi totul se insoseaza cu suc de rosii sau echivalent si se lasa la fiert cca 30 min! Noi mai pregatim si ptaz cu limba, sau numai prazul, ca si garnitura la orice!
Buuna bucatareasa
Imi lasa gura apa=))
Foarte buna.
Foarte buna !
AM SA-I FAC SI EU!!
E fffff buna am incercat si eu
Super
Ok
E preferat de intreaga familie.Se poate servi si rece.