Supa crema de praz

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Tocam ceapa marunt, prazul, rondele si le calim in cele 2 linguri de ulei, cu putina sare, pana devin translucide.
  • Adaugam cam 1.5 litri de apa sau supa de legume si asteptam sa ajunga la punctul de fierbere. Atunci punem cartofii, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic vreo 10 minute.
  • Acum e momentul pentru frunzele de dafin, cimbru si piper si lasam la foc pana cand sunt fierte toate legumele.Luam oala de pe foc, pescuim frunzele de dafin pe care le aruncam, si cu piciorul vertical al mixeruluipasam legumele.
  • Adaugam laptele si eventual putina apa, daca scazuse prea mult, ca sa nu obtinem o supa prea groasa. Punem supa din nou pe foc pana incepe din nou sa fiarba.
  • Adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare, piper si cimbru si servim supa fierbinte, cu crutoane si socotim ca are doar 50 calorii la 100 de grame.

Punctează această reţetă

FFurnicuti

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Delicioasa și foarte ușor de preparat

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este foarte buna

abuz

anonymous

Usoara, hranitoare si o idee excelenta de supa ok pt cei mici

abuz

anonymous

Este delicioasa, copii mei le place foarte mult.

abuz