Aluatul de tarta: Se bate oul cu sarea, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. (In cazul in care compozitia este prea moale se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscata, putina apa.) Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde intr-o foaie putin mai mare decat forma de tarta, se aseaza in forma (unsa cu ulei si pudrata cu faina) si se preseaza usor aluatul astfel incat acesta sa se "lipeasca" de peretii formei si apoi se taie surplusul de aluat.
Umplutura: Fiecare praz se taie in doua pe grosime, apoi "feliute"; totul se caleste in putin unt sau ulei de masline pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca. Se bat ouale, se adauga smantana, faina, sarea, piperul, nucsoara si se amesteca bine.
Peste aluatul de tarta pregatit (in forma) se intinde prazul calit, deasupra se presara cascavalul, apoi se toarna compozitia cu smantana si se da la cuptor pentru 30~40 min.
Am gătit această reţetă, aluatul din comert e rapid dar nu e acelaşi lucru, pentru cei pretenţioşi e innacceptabil.Se poate înlocui prazul cu orice alta leguma, sau se poate combina, cu ciuoperci, ardei, orez fiert, etc. Eu o fac in varianta cu branză şi ciupreci, are şi praz dar doar pentru aromă. Poftă bună !
Comentarii (15):
Foarte buna
Am gătit această reţetă, aluatul din comert e rapid dar nu e acelaşi lucru, pentru cei pretenţioşi e innacceptabil.Se poate înlocui prazul cu orice alta leguma, sau se poate combina, cu ciuoperci, ardei, orez fiert, etc. Eu o fac in varianta cu branză şi ciupreci, are şi praz dar doar pentru aromă. Poftă bună !
Voi gati.. suna bine.
Usor de facut si tare bun !
O mincare usor de gatit si foarte gustoasa.Axcelenta!!
F....ok
Usor de gatit si foarte buna.
F.bun,usor de executat
Buonisimo.
Eu folosesc uneori foi din comert gata facute ,rezultatul este la fel de bun,dar mai rapid!