Tarta cu praz si cartofi
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Tartă cu somon afumat cu aluat din cartofi
-
Tarta cu cartofi dulci
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tarta italiana cu foi filo
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Pentru aluat a amestecat faina cu putina sare, 3 linguri de ulei, 1 ou, cimbru, tarhon si busuioc si se framanta un aluat omogen. Dupa omogenizare a facut o bila din aluat si am lasat-o in repaus 30 minute.
- Intre timp a fiert cartofii in coaja, i-a decojit si i-a taiat felii. I-a condimentat cu piper si sare. Prazul l-a taiat felii si l-a tinut 5 minute in apa fiarta. A taiat in plus si 2 fire de ceapa verde.
- Dupa toate acestea, a intins o foaie rotunda din aluat si am tapetat cu ea forma de tarta unsa in prelabil. A umplut forma cu straturi alternative de cartofi si praz.
- A amestecat 2 oua cu laptele, sare si piper si a turnat peste umplutura astfel incat sa nu depaseasca marginea aluatului.
- A turnat deasupra si ceapa verde. A adaugat si putina branza, dar daca nu aveti nu este o problema.
- A introdus la cuptor tarta pentru aproximativ 35 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!