Se amesteca toate incredientele pana iese un aluat destul de tare care se da la frigider pentru cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte si il las in folie la rece pana il pregatesc. Daca sunteti foarte grabite/grabiti, puteti folosi si aluat foietaj din comert, insa trebuie sa stiti ca are o textura diferita, iar tarta o sa semene mai mult cu un fel de placinta taraneasca. Nu ca asta ar fi ceva rau, dar trebuie sa incercati si varianta tipic frantuzeasca, deoarece este mult mai gustoasa. Se asaza aluatul in tava si se da la cuptor (acoperiti cu hartie de copt si puneti cateva boabe de fasole ca sa nu se umfle) pentru circa 15 minute, cand va fi usor rumenita pe margini. Baconul se prajejte intr-o tigaie fara adaos de ulei pentru 3-4 minute, pana devine usor crocant. Smantana se bate bine cu ouale, sarea si piperul dupa care se adauga cascavalul ras. Asezati trei sferturi din bacon peste tarta, dupa care adaugati amestecul de smantana. Prazul sau ardeiul gras taiate in feliute subtiri se pun peste compozitie, impreuna cu restul de bacon. Se da la cuptor pentru 40 de minute. Este o minunatie, parol!
Comentarii (14):
F buna
Super buna!
Arata bine!!!!!! incercam....
Excelent
Prost redactatase face in 35 min dar trebuie sa stea in cuptor 40 cand mai framanti
F buna
Hmmm.... arata minunat merita incercat.
F.f.f. bun
Bacon = slaninuta taita in feliute. asa se face in Lorena
E foarte buna!!!! O fac de mult timp si copiilor mei le place foaaarte mult!!!