Mancare indiana de linte cu legume

Mancare indiana de linte cu legume
Felul principal
Ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Gasiti linte portocalie decojit si despicat la orice plafar, la Kaufland sau la unele supermarketuri. E o linte rosie-portocalie, micuta. Fierbe repede si e usor de digerat.

    Spalati lintea in 5-6 ape si puneti-o la fiert impreuna cu morcovul, ardeiul capia, turmericul si sarea. LIntea aceasta fierbe foarte repede, in aproximativ 10-15 minute, asa ca ar fi bine sa puneti morcovul taiat in felioare foarte subtiri sau dat pe razatoare ca sa aiba timp sa fiarba.

    Pregatiti condimentele, ghimbirul si prazul (curatati, tocati). Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta, pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald aruncati in el semintele de fenicul si chimen. Lasati-le sa pocneasca 4-5 secunde, apoi adaugati prazul si ghimbirul. Dupa 4 minute puneti si coriandrul cu feniculul pulbere. Amestecati. Stingeti focul dupa inca 1 minut.

    Cand lintea si legumele au fiert, adaugati amestecul de ulei cu condimente. Mai lasati sa fiarba 3-4 minute, adaugati mararul tocat si inchideti focul. Lasati sa stea acoperit cu capac inca 10 minute.

    Serviti cu painite dietetice indiene Chapati sau Parathas ! (Gasiti retetele pe Petit Chef sau pe blog)

    Comentariu: Gasiti fenicul, coriandru, turmeric si chimen la magazinele de produse naturiste. Pentru a macina condimentele pe care le achizitionati sub forma de seminte, aveti nevoie de o rasnita de condimente sau de cafea. Ghimbir proaspat este la super/hyper-marketuri. Daca totusi nu gasiti ghimbir proaspat, puteti folosi pulbere (tot de la plafaruri).

Punctează această reţetă

CCloudpearl

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Yummmmm

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!!

am gătit această rețetă
abuz

EMILIA

FB

abuz

Doina

Nu am mancat niciodata mancare indiana cu marar. Nu stiu cum merge mararul, care are o savoare puernica, cu celelalte condimente.

abuz

Diana Lucia

Am cumparat deja 1,5 kg de linte portocalie de la Mega Image. Cand voi cumpara si ingredientele celelalte - a parte dintre ele sunt deja cumparate - voi face acea reteta indiana. Sunt deja sigura ca va fi ceva de mare succes. Multumesc.

abuz

anonymous

Am mancat la Agra, este superbuna ! Excelenta. Voi incerca s-o prepar si eu. Am copiat reteta ! Felicitari !

abuz

anonymous

F.buna sanatoasa

abuz

nimeni

Bine preparata,gustoasa si originala pentru noi.

abuz

anonymous

Reteta este foarte sanatoasa si gustoasa, iar ingredientele le gasiti la orice market. De asemenea lintea portocalie/rosie se poate prepara la dry coker, este foarte buna alaturi de carne

abuz

anonymous

Este ceva cu totul aparte, de aceea m-a si atras aceasta reteta

abuz
  • pagina 1 / 4