N aceasta reteta puteti folosi fie naut uscat, fie naut la conserva, deja fiert.
Daca folositi naut uscat, atunci trebuie sa-l puneti la inmuiat peste noapte sau macar 4 ore. Apoi scurgeti apa si il puneti in oala cu presiune, cu putina apa si 1/2 lingurita turmeric. Fierbeti-l bine, insa nu intr-atat incat boabele sa se sfarame. Scurgeti apa si lasati-l deoparte.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei la incalzit si adaugati chilli verzi taiati, cardamon, cuisoare, scortisoara. Tineti pe foc si amestecati cam 20 secunde.
Apoi adaugati ceapa tocata. Gatiti pana ceapa devine translucida.
Adaugati rosiile tocate, turmeric, piper cayenne. Mai gatiti 4-5 minute (daca folositi rosii de la conserva e nevoie numai de 2 minute).
Lasati sa se racoreasca 10 minute.
Apoi mixati impreuna cu caju si ghimbir cu mixerul vertical sau in blender.
Intr-o oala puneti restul de ulei la incalzit si apoi puneti semintele de chimen si chilli-ul rosu uscat. Dupa 10 secunde rasturnati nautul cu pasta. Adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita (cam 1 cana). Puneti si sare si aduceti la punctul de fierbere.
Reteta esre deosebit de buna, cu mentiunea ca este extrem de picanta, astfel recomand folosirea unei singure lingurite de piper in loc de doua si folosirea ardeilor iuti in cantitate mult mai mica.
Daca urmati etapele indicate, reiese clar din ce se mixeaza pentru a se face pasta (adica toate condimentele ce sunt mentionate in etapele 2 - 3 - 4 ), deci evident FARA boabele de naut, care asteapta, fierte fiind, deoparte, precum in indicatia de la etapa 1. Continuati apoi cu etapa 5, pana la final. Va asigur ca este minunata. Eu o gatesc din 1976, de cand am invatat reteta de la o familie de diplomati din Pakistan, unde am mancat naut pentru prima data. Tot de la ei am aflat ca se gaseste naut si in Romania, la PLAFAR , iar dupa revolutie se gaseste mereu si in magazinele naturiste dar si in Supermarket-uri.
PS: Unora ce nu se pot abtine sa-si spuna parerea, fara insa a citi cu atentie indicatiile de pregatire, le recomand (repet: doar unora !) sa-si verifice gramatica si punctuatia.
Ce pasam in blender? doar caju cu ghimbir, sau si nautul? ca nu e clar deloc! chiar nu sunteti in stare sa scrieti o reteta clar? e asa de greu? atunci lasati-va de meserie!
Comentarii (31):
Reteta ca la ea acasa,
Reteta esre deosebit de buna, cu mentiunea ca este extrem de picanta, astfel recomand folosirea unei singure lingurite de piper in loc de doua si folosirea ardeilor iuti in cantitate mult mai mica.
Daca urmati etapele indicate, reiese clar din ce se mixeaza pentru a se face pasta (adica toate condimentele ce sunt mentionate in etapele 2 - 3 - 4 ), deci evident FARA boabele de naut, care asteapta, fierte fiind, deoparte, precum in indicatia de la etapa 1. Continuati apoi cu etapa 5, pana la final. Va asigur ca este minunata. Eu o gatesc din 1976, de cand am invatat reteta de la o familie de diplomati din Pakistan, unde am mancat naut pentru prima data. Tot de la ei am aflat ca se gaseste naut si in Romania, la PLAFAR , iar dupa revolutie se gaseste mereu si in magazinele naturiste dar si in Supermarket-uri.
PS: Unora ce nu se pot abtine sa-si spuna parerea, fara insa a citi cu atentie indicatiile de pregatire, le recomand (repet: doar unora !) sa-si verifice gramatica si punctuatia.
D-e-l-i-c-i-o-a-s-a reteta.RECOMAND
Am gatit dupa aceasta retete de cateva ori cu o singura modificare,am adaugat si linte.De fiecare data mi-a iesit pe gustul meu,picanta si delicioasa.
Vreme de gatit...ceva nou...
Bun
Frate zici ca vorbesti pentru indieni ,ai ingrediente si se le puate zice an romana ,(mana caju,) si altele traducele cu google si punele an romana .
Ce pasam in blender? doar caju cu ghimbir, sau si nautul? ca nu e clar deloc! chiar nu sunteti in stare sa scrieti o reteta clar? e asa de greu? atunci lasati-va de meserie!
Cum adica sa rastorn nautul cu pasta? Rețeta nu a fost gatita ci doar tradusa (prost) de undeva.