Un amestec de morcovi facuti sote si apoi imbaiati in iaurt diluat cu apa si condimentat. Este o mancare foarte interesanta, placuta, suprinzator de gustoasa si echilibrata.
Curatati morcovii si taiati-i cubulete sau feliute groase de maxim 1 cm.
Intr-o tigaie/oala incalziti uleiul pe foc mediu, apoi puneti semintele de chimen si mustar.
Dupa ce semintele au pocnit, rasturnati in oala morcovii. Amestecati-i bine cu condimentele si tineti-i pe foc amestecand frecvent, pana se inmoaie binisor (ca intr-un sote, deci nu moi ca si cum ar fi fierti).
Intre timp mixati impreuna chilli verzi + nuca de cocos + coriandru macinat + turmeric + ghimbir impreuna cu putina apa (5-6 linguri). Peste pasta de chilli rasturnati iaurtul si amestecati bine. Turnati aceasta pasta peste morcovi si asteptati sa inceapa sa fiarba.
Intre timp pregatiti un amestec din faina de naut cu 1 ceasca apa. Amestecul trebuie sa fie foarte fluid.
Dati focul la mic si turnati peste morcovii cu iaurt amestecand energic ca sa nu se formeze cocoloase (ca la mamaliga). Lasati pe foc inca 2 minute dupa care adaugati sare si apa (maxim 1 cana) pana ce obtineti consistenta care va place. Mai tineti pe foc pana ce mancarea incepe sa fiarba bine.
Retetele pe care le posteaza cloudpearl sunt indiene, deci folosesc condimente. multe. asa este normal pentru bucataria indiana. si rezultatul este super: arome si gusturi cum n-am mai intalnit la nici o mancare cu specific romanesc. felicitari!
Comentarii:
Ce garnitura merge mai bine la aceasta mancare?Romaneasca sau indiana :)
Retetele pe care le posteaza cloudpearl sunt indiene, deci folosesc condimente. multe. asa este normal pentru bucataria indiana. si rezultatul este super: arome si gusturi cum n-am mai intalnit la nici o mancare cu specific romanesc. felicitari!
Iar ati facut salata de condimente.
Reteta e simpla: Se calesc morcovii. Dupa ce s-au racit se adauga iaurt+1 lingura maioneza + sare.
Suna bine,trebuie incercat,e si sanatos.j.v.
Fffbun