Petitchef

Mancare de linte rosie cu menta

Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale.:) Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am “furat” de la el

Felul principal
6 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie,apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon
  • Ceapa,usturoiul,morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin,apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul,am pus amestecul de ceapa,usturoi,morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute,apoi am adaugat pasta de migdale cu curry,si dovlecelul si vanata,acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu,cea din poza de mai sus….cam 750 ml .E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala. Cand lintea a fiert mai mult de jumatate,am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a fiet in totalitate,dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul,porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva,am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!
  • Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune,nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu

    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu papabundetot.wordpress.com


Întrebări:




Comentarii:

06/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/12/2013

O sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
01/09/2013

Ft ft bun

(0) (0) Abuz
05/08/2013

O sa fac si eu maine

(0) (0) Abuz
15/06/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Pentru mine foarte buna dar am in familie care nule place

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Excellent si oriental!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează