Printre mâncărurile noastre preferate, se numără lintea cu morcovi, bacon și cârnati Morteau! Un fel de mâncare reconfortant și de familie, care încălzește atât stomacul, cât și papilele gustative. Pas cu pas, te însoțim în realizarea acestui preparat super ușor de făcut și nedemodat.
Clătiți lintea și dați deoparte. Puneți o oală cu apă la fiert, reduceți focul și fierbeți feliile de bacon timp de 4 - 5 minute.
Scurgeți-le și tăiați-le în 3. Rumeniți-le câteva minute în cratița mare (sau oala cocotte) însoțite de un strop de ulei de măsline.
Adăugați lintea, ceapa curățată și împănată cu cuișor, buchetul garni, morcovii curățați și tăiați felii, tulpina de țelină fără frunze și cârnatul Morteau. Acoperiți totul cu 1 litru de apă.
Aduceți amestecul la fierbere, reduceți focul și fierbeți acoperit timp de 25 de minute. Scoateți cârnatul Morteau și tăiați-l în felii.
Scoateți tulpina de țelină, buchetul garni, ceapa cu cuișor.
Serviți lintea, aranjați deasupra feliile de cârnați Morteau! Poftă bună!
In afara de alte tampeni "culinare" eu sugerez sa inlocuitti carnatul "de Morteau" cu o bucata de SULA de cal mort devreme ce tot tre buie sa fie "mort". S-ar putea sa aiba un gust mai bun devreme ce ste "natural" si nu carne procesata care strica peste tot incluzand chilotii si ciorapii. Pofta buna!
Comentarii:
In afara de alte tampeni "culinare" eu sugerez sa inlocuitti carnatul "de Morteau" cu o bucata de SULA de cal mort devreme ce tot tre buie sa fie "mort". S-ar putea sa aiba un gust mai bun devreme ce ste "natural" si nu carne procesata care strica peste tot incluzand chilotii si ciorapii. Pofta buna!