Pentru a curata prazul, se curata de frunzele exterioare si de radacina si se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala sub apa la robinet. Asa se poate spala mai usor de pamantul dintre frunze.
Ciupercile se sterg cu un servet umed. Se separa coditele de palarii si se toaca coditele. Palariile se feliaza in felii de aprox 1/2 cm.
Intai se face supa: intr-o oala se incinge uleiul de masline si 1 lingura de unt. Se adauga coditele de la ciuperci, ceapa, morcovul, crengutele de cimbrul, 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat.
Se calesc 10-15 minute pana cand se inmoaie. Se adauga 1 litru si jumatate de apa, se da focul mic si se fierbe 30 minute neacoperit. Se strecoara prin sita si se da deoparte. Ar trebui sa aveti cam 1 litru de supa .
In alta oala se topeste untul si se adauga prazul. Se calesc aprox 15 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Se adauga palariile feliate de la ciuperci si se calesc inca 10 minute pana cand incep sa se rumeneasca.
Se adauga faina si se caleste 1 minut. Se stinge cu vinul si se fierbe alt minut, mestecandu-se bine fundul oalei. Se adauga supa si cimbrul tocat, sare si piper si se fierbe 15 minute. Se adauga frisca lichida, patrunjelul si se gusta de sare si piper, tinandu-se calda fara sa fiarba.
Comentarii:
Delicioasa