Prajul se curata. se spala bine si se portioneaza. Inainte de a-l pune la fiert, se leaga cate doua bucati ca sa nu se desfaca. Se pune apoi la fiert in apa cu sare pentru cca. 8-10 minute, la foc mic.
Separat se face sosul de masline cu vin. Se inabusa in ulei ceapa taiata marunt. Se adauga maslinele verzi maruntite, care au fost desarate inainte in apa calda.
Se stinge totul cu vin alb, sare, piper. Se adauga si prajul si se mai lasa citeva minute. Se servesc pe platou cu sosul de masline deasupra.
De ce sa nu punem maslinele la desarat in apa rece? SOLUBILITATEA SARII IN APA NU DEPINDE DE TEMPERATURA. Este o exceptie ca multe altele in cazul apei...
Pe alea 5 din poze cum naiba le-ai legat cate doua? Cand le mancam le dezlegam sau inghitim si sforile? Sau la tacamuri adaugam si o foarfeca? Mai frate, cate dileme mi-a creat reteta asta!
Comentarii:
De ce sa nu punem maslinele la desarat in apa rece? SOLUBILITATEA SARII IN APA NU DEPINDE DE TEMPERATURA. Este o exceptie ca multe altele in cazul apei...
Pe alea 5 din poze cum naiba le-ai legat cate doua? Cand le mancam le dezlegam sau inghitim si sforile? Sau la tacamuri adaugam si o foarfeca? Mai frate, cate dileme mi-a creat reteta asta!