Ingrediente: 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi) 1 ciolan afumat dezosat 2 cepe 4 morcovi 3 teline mici 2 pastarnaci 2o boabe piper...
Ingrediente: 400-500 g pulpa porc 5 morcovi, un pastarnac, o bucata mica de telina 2 cepe 200 g smantana 2 oua intregi ( mai mici) sau unul mare 2 linguri...
Ingrediente: Ingrediente pentru 6-8 portii: 1. 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola) 2. 300 gr morcovi (cam 3...
Ingrediente: Pentru pui 1 pui, curatat de piele 2 morcovi, feliati 6 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 1 ceapa, tocata 1 mana de patrunjel proaspat tocat 1...
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: un ciolan afumat mare doi morcovi o ceapa mare o telina mica o conserva de cubulete de rosii in bulion 4-5 cartofi tarhon in otet sare si piper...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 morcovi potriviti 2 radacina patrunjel o telina mica o ceapa 200 g afumatura la alegere sare,piper,boia dulce 3- 4 foi de dafin...
Cu totii stim motivele sau cel putin unele dintre ele, pentru care ar trebui sa includem morcovii pe lista legumelor cu multiple beneficii pentru sanatate, insa noi ne-am gandit sa va impartasim si cateva curiozitati sau lucruri amuzante despre aceste radacinoase.
Ingrediente: costita afumata sau ciolan afumat 1 ceapa (poate fi verde) 1 morcov mai mare 1 kg cartofi noi sare, piper tarhon in otet si proaspat smantana
Ingrediente: 1 morcov o albitura jum telina 8 cartofi o ceapa mare 1 ardei gras sau capia 2-3 linguri tarhon verde o lingura frunze de telina tocate 3 catei de...
Ingrediente: 800g - 1 kg de ciuperci sa fie ciupercile mai marisoare un morcov 200 g telemea sau branza feta sare,piper, ghimbir macinat, rozmarin, cimbru,...
Ingrediente: Pentru paine: -1,5 kg faina -3 cubulete drojdie -apa -sare Pentru ciorba: -500 grame fasole(lasata dinainte in apa sa se umfle) -ciolan afumat sau...
Ingrediente: 500 gr carne de pui ( am folosit aripioare si spate ) 1 morcov 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce Putin ulei ( 2-3 linguri ) 200 ml smantana 1...
Ingrediente: 500 g fasole boabe coaste de porc afumate sau un ciolan 2-3 cepe mari 2 morcovi 1 pastarnac foi de dafin o conserva de rosii in bulion boia de...
Ingrediente: de-ale ciorbei: coada, cap, gat, "cazaturi" de carne cu os 1 litru bors proaspat zarzavat ca la curtea veche: ceva morcovi, pastarnaci, radacini...
Ingrediente: 250 g tortellini (am folosit cu branza) 200 g bullion 4 linguri faina 3 bucatele usturoi 100 g parmezan 400 g legume congelate (am folosit...
Ingrediente: 2 morcovi taiati fasii subtiri pe lung 2 dovlecei taiati fasii pe lung (mai groase decat morcovii) un pumn de mazare un pumn de fasole verde (tot...
Ingrediente: -cap de miel,gat,restul oaselor ce cad de la transarea mielului 3 morcovi mari rasi 1 pastranac ras 1 radacina de patrunjel rasa 1 radacina de...