Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
-
Salata de fasole boabe-petitchef
-
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Preparare
Preparare30 min
Gătire45 min
- Se pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte.
Se arunca apa, se spala din nou si se pune la fiert.Dupa ce a dat in clocot de cateva ori se arunca apa respectiva si se pune apa proaspata. Acum trebuie pusa si carnea, pentru a fierbe impreuna. - Se adauga si zarzavatul taiat cubulete.Se fierbe cu capacul pana cand fasolea devine moale. folosit oala sub presiune si fiert cca 45 min.
Separat, se caleste ceapa. Cu cat este mai multa ceapa, cu atat este mai gustoasa mancarea. - Se adauga boiaua.Si rosiile in bulion.Dupa ce fasolea a fiert bine se rastoarna peste ceapa calita si se mai lasa pe foc 10 minute. Se condimenteaza si se pune tarhonul.
- Se poate adauga otet. Este la fel de buna si cu ciolan afumat, carnati, sau orice fel de carne afumata de porc. De fapt, este foarte buna si fara carne, de post.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/12/2014
I-mi place la nebunie acest fel de mancare.Gatesc cu placere si sunt mai sigur cand comsult mai intai un ghid.Felicitarile mele pentru acest site.
am gătit această rețetă