Fasolea se pune la umflat de seara. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si primele 2-3 ape se arunca. Se fierbe cu ciolanul, 1 ceapa, 1 ardei, pastarnac, telina si mirodenii.
Separat se face o alta prajeala in tigaie din: 2 cepe, 1 morcov, telina, ardei . Se pune cate un pic de apa peste ele, si cand sunt facute legumele se adauga bulionul. Se mai lasa pe foc 10 min.
Dupa ce fasolea si ciolanul au fiert, daca este prea multa zeama se mai ia din ea. Se pune prajeala cu bulionul, frunzele de dafin, cimbrul si tarhonul si se da la cuptor pt inca 30-40 minute mestecandu-se din cand in cand.Se serveste cu muraturi, salata, ardei iute sau ceapa.
Ce dracu' cauta radacinoasele in mancarea asta? Unde naiba ai invatat sa faci monstruozitatea asta? Ori e ciorba ori e iahnie! Numai la ciorbe si supe folosesti morcov, telina si pastarnac si nici la alea la toate. Daca pui tarhon nu mai pui dafin si cimbru si daca pui dafin si cimbru nu mai pui tarhon care are o aroma foarte puternica si le acopera pe celelalte. Vegeta la fasole???? Niciodata!
Ceea ce prezentati in acest video ca fiind "fasole verde" este de fapt "bob" (denumire stiintifica: Vicia faba). Bobul (Vicia faba) este o leguminoasa agatatoare, originara din Asia centrala. Vrejul bobului poate atinge 1,6 m inaltime. Pastaia este de culoare verde, semintele (boabele) sunt putin mai mari decat boabele de fasole si spre deosebire de acestea au o excrescenta de culoare inchisa in partea superioara. In bucatarie il putem folosi la prepararea supelor, ciorbelor, mancarurilor si salatelor, ca si fasolea.
Comentarii:
Ce dracu' cauta radacinoasele in mancarea asta? Unde naiba ai invatat sa faci monstruozitatea asta? Ori e ciorba ori e iahnie! Numai la ciorbe si supe folosesti morcov, telina si pastarnac si nici la alea la toate. Daca pui tarhon nu mai pui dafin si cimbru si daca pui dafin si cimbru nu mai pui tarhon care are o aroma foarte puternica si le acopera pe celelalte. Vegeta la fasole???? Niciodata!
Bun
Vegeta da savoare mancarii, ce va mirati atata?
Ceea ce prezentati in acest video ca fiind "fasole verde" este de fapt "bob" (denumire stiintifica: Vicia faba). Bobul (Vicia faba) este o leguminoasa agatatoare, originara din Asia centrala. Vrejul bobului poate atinge 1,6 m inaltime. Pastaia este de culoare verde, semintele (boabele) sunt putin mai mari decat boabele de fasole si spre deosebire de acestea au o excrescenta de culoare inchisa in partea superioara. In bucatarie il putem folosi la prepararea supelor, ciorbelor, mancarurilor si salatelor, ca si fasolea.
De ce se pune vegeta? Din moment ce s-au adaugat atatea legume la ce este necesară vegeta?