Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a dat 2-3 clocote, se arunca apa se spala carnea si se pune din nou la foc in apa curata.
Se fierbe la foc min cca 1 ora si jumatate. Se adauga radacinoasele taiate marunt, adica morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa. Se adauga o lingura de vegeta, foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 30 min.
Se adauga si cartoful taiat cubulete, ardeiul gras, dovlecelul, si apoi rosiile. Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute, si spre final se acreste cu bors. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Se serveste cu smantana.
Eu la ciorbă pun oase cu carne (altfel ce fac cu oasele și dau un gust excelent) și dublu în oală nivelul apei față de cât sunt oasele cu carne. Doar iau spuma, las să fiarbă încet vreo 3 ore, apoi mai adaug eventual apă să ajungă la același nivel. Pun legumele tari,apoi cartofii,apoi cele mai moi ( ardei)și sare. Pun foi de dafin, coriandru boabe, etc ( tije de mărar, de ce am iarna) bulion după gust. Cine vrea își adaugă smântână la șfârșit în farfurie. E păcat să acoperim gustul de carne de vită cu vegeta, pentru că aceea e aroma naturală cu care trebuie să se obișnuiască simțurile. Mie îmi place să-mi adaug oțet cu tarhon în el, ador tarhonul. Poftă bună!
Specialistilor;stiati ca orice carne de animal tanar contine acid uric mult ?De aceea se arunca prima apa ! Vegeta nu e otravitoare ! Puneti putina vegeta si nu mai puneti sare...da gust bun mancarii..,.incercati,apoi criticati !!
O ciorba de vitel minunata ! Cantitatea de carne este disproportionata fata de legume,este destul 0,500 gr de rasol de vita ( coada de vitel ).In rest ai reusit sa strici toate gusturile minunate ale legumelor cu " LINGURA DE VEGETA " .Radacinoasele se fierb 30', iar restul inca 10', mai mult de atat le trasforma in vegetale inerte. Cartoful vechi se pune impreuna cu radacinoasele, numai cartoful nou este mai fraged si se pune in ultimile 10' de fierbere cu dovlecelul si ardeiul gras.Eu fierb toate legumele in bors si apoi le combin cu zeama de carne dupa gust.Smantana se bate cu un ou - optional. La sfarsit pun 2 legaturi de leustean, tarhonul are un gust bun cand se utilizeaza la o mancare scazuta de vitel.
Buna !daca fierbi 30min.legumele apoi adaugi ardei si rorsii si mai fierbi 30min.ce gust au legume?apoi adaugi vegeta ......poti sa o dai la porci!un sef nu face niciodata asa.
Comentarii (25):
Eu la ciorbă pun oase cu carne (altfel ce fac cu oasele și dau un gust excelent) și dublu în oală nivelul apei față de cât sunt oasele cu carne. Doar iau spuma, las să fiarbă încet vreo 3 ore, apoi mai adaug eventual apă să ajungă la același nivel. Pun legumele tari,apoi cartofii,apoi cele mai moi ( ardei)și sare. Pun foi de dafin, coriandru boabe, etc ( tije de mărar, de ce am iarna) bulion după gust. Cine vrea își adaugă smântână la șfârșit în farfurie. E păcat să acoperim gustul de carne de vită cu vegeta, pentru că aceea e aroma naturală cu care trebuie să se obișnuiască simțurile. Mie îmi place să-mi adaug oțet cu tarhon în el, ador tarhonul. Poftă bună!
Specialistilor;stiati ca orice carne de animal tanar contine acid uric mult ?De aceea se arunca prima apa ! Vegeta nu e otravitoare ! Puneti putina vegeta si nu mai puneti sare...da gust bun mancarii..,.incercati,apoi criticati !!
O ciorba de vitel minunata ! Cantitatea de carne este disproportionata fata de legume,este destul 0,500 gr de rasol de vita ( coada de vitel ).In rest ai reusit sa strici toate gusturile minunate ale legumelor cu " LINGURA DE VEGETA " .Radacinoasele se fierb 30', iar restul inca 10', mai mult de atat le trasforma in vegetale inerte. Cartoful vechi se pune impreuna cu radacinoasele, numai cartoful nou este mai fraged si se pune in ultimile 10' de fierbere cu dovlecelul si ardeiul gras.Eu fierb toate legumele in bors si apoi le combin cu zeama de carne dupa gust.Smantana se bate cu un ou - optional. La sfarsit pun 2 legaturi de leustean, tarhonul are un gust bun cand se utilizeaza la o mancare scazuta de vitel.
O bunatate! Pentru toata familia,in special pentru copii!
De ce să arunci apa în care a fiert carnea??păi acolo este numai esenţă de viţel! Oricum ai spumuit bine!!
Excelenta dar de ce cu Vegeta ?!? N-are 'buruieni' destule ? De ce sa ne chimizam inutil ?
Foarte buna!
2 morcovi, si încă 4-5 morcovi? Pai faci ciorba de morcovi? Și ce cauta vegeta aici? Nu poți pune vegeta la orice ciorba, ori mincare. Mai învață.
Constanta are perfecta dreptate Felicitari !!!
Buna !daca fierbi 30min.legumele apoi adaugi ardei si rorsii si mai fierbi 30min.ce gust au legume?apoi adaugi vegeta ......poti sa o dai la porci!un sef nu face niciodata asa.