Tocammorcovul, telina, pastarnacul si ceapa si le inabusim in ulei cateva minute, adaugam putina sare, dupa care adaugam aproximativ 2 - 3 litri de apa.
Cand zarzavaturile sunt aproape fierte, punem cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute, pana cand sunt fierti.
Adaugam sucul de rosii si batem oul cu iaurtul. Luam 1-2 polonice de ciorba fierbinte pe care le turnam peste ou, iaurt si amestecam.
Turnam amestecul in oala, stingem focul si potrivim de sare. Daca preferati ciorba mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie sau cateva linguri de otet.
Pentru ca am avut tarhonul in otet, am pus vreo 2 linguri din acest otet.
Presaram patrunjelul si tarhonul tocate marunt, si avem o ciorbita aromata, care are doar 35 calorii la 100 de grame.
Total greșit sa pui cartofii după ce fierb legumele, cartofii se pun odată cu toate legumele la fiert, poți sa le calesti pe toate impreuna prima data și apoi pui apa eu acresc cu bors si nu cu otet, folosesc oțet la ciorba radauteana si la ciorbă de burta.
Baga mai multa ceapa si lasa-l naibii de pastarnac si de telina! Ceapa da gust ciorbei si tuturor mancarurilor, in general. Asa ca pune vreo 2-3 cepe, morcovul de rigoare si mai poti baga un ardei gras care da un gust proaspat de vara ciorbei. Telina si pastarnacul sunt foarte bune la supe, mai ales telina, pentru aroma, dar la ciorbe, mai ales daca sunt acrisoare, nu-si prea au rostul, dupa parerea mea. Eu zic ca, daca-i pui iaurt sau smantana, sa nu-i mai pui si suc de rosii si sa o lasi alba. Despre acreala, asta ar trebui sa ramana la latitudinea fiecaruia in functie de preferinte. Mie, de ex, nu-mi place otetul in nicio ciorba, asa ca folosesc doar zeama de lamaie, borsul sau zeama de varza murata.
Autoarea blog-ului are dreptate. Morcovul, telina si pastarnacul se fierb mai greu, de aceea cartofii taiati cubulete - care se fierb in maxcimum 15-20 de minute dupa care se pot sfarama daca sunt tinuti prea mult la fiert - se pun cand radacinoasele s-au fiert pe trei sferturi. Am o singura nedumerire: de ce nu puneti si ardei gras - verde si/sau rosu, si o rosie proaspata in loc de bulion? Ambele dau un plus de savoare ciorbei.
De ce nu pui cartofii impreuna cu zarzavatul la fiert ?, mai raman din calitatile zarzavatului. Daca se pune otet se estompeaza gustul tarhonului, care in acest fel este cel mai important.
Comentarii:
Total greșit sa pui cartofii după ce fierb legumele, cartofii se pun odată cu toate legumele la fiert, poți sa le calesti pe toate impreuna prima data și apoi pui apa eu acresc cu bors si nu cu otet, folosesc oțet la ciorba radauteana si la ciorbă de burta.
Baga mai multa ceapa si lasa-l naibii de pastarnac si de telina! Ceapa da gust ciorbei si tuturor mancarurilor, in general. Asa ca pune vreo 2-3 cepe, morcovul de rigoare si mai poti baga un ardei gras care da un gust proaspat de vara ciorbei. Telina si pastarnacul sunt foarte bune la supe, mai ales telina, pentru aroma, dar la ciorbe, mai ales daca sunt acrisoare, nu-si prea au rostul, dupa parerea mea. Eu zic ca, daca-i pui iaurt sau smantana, sa nu-i mai pui si suc de rosii si sa o lasi alba. Despre acreala, asta ar trebui sa ramana la latitudinea fiecaruia in functie de preferinte. Mie, de ex, nu-mi place otetul in nicio ciorba, asa ca folosesc doar zeama de lamaie, borsul sau zeama de varza murata.
Autoarea blog-ului are dreptate. Morcovul, telina si pastarnacul se fierb mai greu, de aceea cartofii taiati cubulete - care se fierb in maxcimum 15-20 de minute dupa care se pot sfarama daca sunt tinuti prea mult la fiert - se pun cand radacinoasele s-au fiert pe trei sferturi. Am o singura nedumerire: de ce nu puneti si ardei gras - verde si/sau rosu, si o rosie proaspata in loc de bulion? Ambele dau un plus de savoare ciorbei.
F buna
De ce nu pui cartofii impreuna cu zarzavatul la fiert ?, mai raman din calitatile zarzavatului.
Daca se pune otet se estompeaza gustul tarhonului, care in acest fel este cel mai important.
Este o ciorba usor de facut si buna
Foarte buna gust excelent si se poate aromatiza dupa gustul fiecaruia
Imi place foarte mult aceasta reteta,o sa ogatesc si eu