Punem afumatura in aprox 2,5l de apa la fiert si cand incepe sa fiarba apa si scoate putina spuma deasupra o aruncam si punem alta curata.Lasam sa fiarba bine de tot.
Intre timp calim pe rand legumele:ceapa,morcovul si pastarnacul.Le punem in oala in care este afumatura si le lasam sa fiarba la foc mic,cca 30-40 de minute.
Apoi adaugam si cartofii.Scoatem de asemenea si afumatura si o taiem bucati mari sau mici dupa preferinta.
Cand au fiert si cartofii punem si sucul de rosii sau bulionul,condimentam cu sare si acrim dupa gust,cu bors sau sare de lamaie.La final adaugam si patrunjelul si leusteanul proaspat tocate.
Ha, ha, ha !!!! Heeei, da ! Ma bucur ca ai tinut cont de critici si ai schimbat reteta dar ai sters si comentariul, da' oricum nu mai era valabil acum. Asa mai merge! Sa-ti mai spun cateva smecherii: legumele e mai bine doar sa le inabusi putin in sucul lor, e mai sanatos, si pentru asta pui capac la oala si le lasi cateva minute asa la foc mic si apoi le poti pune in oala. Si inca o chestie : sa stii ca iese foarte buna si fara suc de rosii sau bulion si daca pui si cateva boabe de piper in ea si 2-3 oua batute bine in care adaugi putina apa rece si le pui in oala dupa vreo 5 min dupa ce stingi focul o sa cazi pe spate de cat de buna este, si daca o mai acresti si cu zeama de varza in loc de bors sau sare de lamaie o sa fie dementiala ! P.S. La masa poti pune smantana in ea. Wow! Wow!
Comentarii (11):
Eu pun tarhon, bat oua pe care le adaug dupa ce am stins focul si acresc cu otet.
F. bune retetele de la Petitchef! Imi place!
F buna bv bv bv bv bv
Fffffoarte buna
Foarte buna ,eu ii pun și un pic de cimbru și când am posibilitatea o acresc cu zeama de varza ,dar îmi place și neacrita
Super bună
Ha, ha, ha !!!! Heeei, da ! Ma bucur ca ai tinut cont de critici si ai schimbat reteta dar ai sters si comentariul, da' oricum nu mai era valabil acum. Asa mai merge! Sa-ti mai spun cateva smecherii: legumele e mai bine doar sa le inabusi putin in sucul lor, e mai sanatos, si pentru asta pui capac la oala si le lasi cateva minute asa la foc mic si apoi le poti pune in oala. Si inca o chestie : sa stii ca iese foarte buna si fara suc de rosii sau bulion si daca pui si cateva boabe de piper in ea si 2-3 oua batute bine in care adaugi putina apa rece si le pui in oala dupa vreo 5 min dupa ce stingi focul o sa cazi pe spate de cat de buna este, si daca o mai acresti si cu zeama de varza in loc de bors sau sare de lamaie o sa fie dementiala ! P.S. La masa poti pune smantana in ea. Wow! Wow!
Acum am sa o fac si euuuuu
Este foarte buna si gustoasa pofta buna
Am facut-o si eu.e tare buna