Ciorbă de păstăi cu cartofi

Recomand sa se serveasca rece...
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în bucăți potrivite, dar nu foarte mici.
Se curăță fasolea păstăi și se taie în bucăți potrivite, după ce rupem codițele.
Se curăță morcovul, se spală și se taie rondele foarte fine.
Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt.
Roșiile se toacă mărunt (coaja o păstrați sau nu după preferință).
Călim ceapa și morcovul.
Adăugăm 1,5 litri apă și lăsăm să fiarbă.
Adăugăm păstăile și cartofii și lăsăm să fiarbă 15 minute.
Adăugăm roșiile și mai fierbem 5 minute.
Adăugăm borșul fiert separat.
Condimentăm cu sare și presărăm leușteanul, după care acoperim cu un capac și stingem focul.
Pe căldurile acestea se poate servi rece.
Poftă bună!
Întrebări
Se poate pune zeama de varza in loc de bors?
Sigur! În bucătărie de cele mai multe schimbăm unele ingrediente cu altele.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Rodica,
16/08/2017
Dreasa cu un ou si servita cu o lingura de smintina , poate ocupa un loc pe podium in competitia ciorbelor de vara ...