Ciorba de fasole pastai cu lapte batut
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- A pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute a pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa.
- Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.
- A lasat sa fiarba timp de 15 minute, apoi a turnat 500 ml de lapte batut, amestecand bine. A mai lasat sa clocoteasca de cateva ori.
- La sfarsit am adaugat leusteanul tocat, pentru a-i desavarsi gustul.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
15/10/2013
Este si preferata mea de altfel,numai ca eu o gatesc dupa reteta moldoveneasca.Adaug morcov,iar laptele batut il las sa se acreasca bine,nu chiar proaspat,ca sa iasa acrisoara,dar depinde de gust.Iar la sfarsit bat cateva oua cu smantana si le adaug peste celelalte.Si bineinteles leusteanul,pe care il ador!
19/07/2011
Este una din ciorbele mancate de mine in copilarie cand mergeam la bunici la cluj