Preparare: curatam si spalam bine toate legumele. Morcovul, ceapa si ardeiul le taiem cubulete. Pastaile, le rupem coditele si incercati sa trageti si de eventualele "ate". Ale mele au fost "tinere" :D, asa ca nu au avut. Le taiati in bucatele potrivite.
Intr-o cratita topim untul sau uleiul si inabusim ceapa si morcovul. Turnam peste 1 litru de apa. Cand incepe sa fiarba adaugam ardeiul si pasataile. Spre final turnam bors (dupa gust) si rosiile decojite si taiate cubulete. Luam ciorba de pe foc si o gustam de sare.
Este ciorbă sau mâncare de fasole îndoită? Cum Doamne ferește să citești legumele pentru ciorbă???? La ciorbă legumele se FIERB, nu se cicălesc. Ce fel de gospodină sunteți???
Foarte buna dar mie si familiei mele nu ne place ciorba acra, asa ca fara bors sau otet(mai rau decat borsul) caci rosiile sunt indeajuns de acre, si o lingura de smantana in farfurie completeaza cu succes gustul.
Comentarii:
In Covasna se ingroasa cu o lingura de rintas si se acreste cu otet in loc de bors.
E exeptionala, credeti-ma, ar trebui incercata de oricine !
Noi o mancam acrita cu mujdei de usturoi cu putin otet,e supar buna!
Este ciorbă sau mâncare de fasole îndoită? Cum Doamne ferește să citești legumele pentru ciorbă???? La ciorbă legumele se FIERB, nu se cicălesc. Ce fel de gospodină sunteți???
Foarte buna dar mie si familiei mele nu ne place ciorba acra, asa ca fara bors sau otet(mai rau decat borsul) caci rosiile sunt indeajuns de acre, si o lingura de smantana in farfurie completeaza cu succes gustul.
Gustoasa
E buna cioarba prima mia iesit pre acra ca am pus prea mult bors dar asta o sa iasa super d
Este ok
Foarte buna,o ciorba cu gust de vara