Carnea se pune la fiert.Cand este pe jumatate fiarta punem cartofii taiati cubulete, o ceapa taiata marunt, 2 linguri de zarzavat pentru ciorbe , o lingurita de pasta de ardeu iute, delikat si sare dupa gust.
Separat facem un rantas din o ceapa, o lingura de faina, pe care le prajim putin, dupa care adaugam apa si apoi smantana.
Dupa ce da un clocot rantasul il punem pe ciorba.Ciorba o m-ai fierbem cateva minute , iar la final adaugam patrunjel verde taiat marunt..
Super ciorba. Da așa o fac și eu de mulți ani și este delicioasa. Am văzut o doamna în comentarii care se mira de rântaș. Da doamna se face cu rântaș, la noi in Ardeal toate ciorbele au rântaș din moși strămoși și nimeni nu are probleme. Porcăriile de produse cu E-uri pe care le mâncăm din păcate toți în ziua de azi te îmbolnăvesc NU o lingura de faina prăjită.
O ciorba foarte buna, exact asa o fac si eu, e retata bunicii mele. Cine are probleme de sanatate sau nu ii place reteta nu are decat sa gateasca altfel, dar asta nu inseamna ca e gresita reteta.
Rantas? La ciorba? Invatati, bai frate, sa gatiti cat de cat sanatos! Dupa ce ca e cu afumatura, care este grea pentru ficat, tu vii si-i mai faci si rantas ca sa-i pui capac iar peste cativa ani va vaitati ca nu stiti de ce v-ati imbolnavit de stomac, de ficat, de bila etc. Si eu fac ciorba cu afumatura dar am grija sa o fac in asa fel incat sa nu ne afecteze in niciun fel sistemul digestiv.
Comentarii:
Super ciorba. Da așa o fac și eu de mulți ani și este delicioasa. Am văzut o doamna în comentarii care se mira de rântaș. Da doamna se face cu rântaș, la noi in Ardeal toate ciorbele au rântaș din moși strămoși și nimeni nu are probleme. Porcăriile de produse cu E-uri pe care le mâncăm din păcate toți în ziua de azi te îmbolnăvesc NU o lingura de faina prăjită.
O ciorba foarte buna, exact asa o fac si eu, e retata bunicii mele. Cine are probleme de sanatate sau nu ii place reteta nu are decat sa gateasca altfel, dar asta nu inseamna ca e gresita reteta.
Delicioasa
Aceeasta reteta a fost uimitor de buna!!!!!!!!!!!
Rantas? La ciorba? Invatati, bai frate, sa gatiti cat de cat sanatos! Dupa ce ca e cu afumatura, care este grea pentru ficat, tu vii si-i mai faci si rantas ca sa-i pui capac iar peste cativa ani va vaitati ca nu stiti de ce v-ati imbolnavit de stomac, de ficat, de bila etc. Si eu fac ciorba cu afumatura dar am grija sa o fac in asa fel incat sa nu ne afecteze in niciun fel sistemul digestiv.
F.BUNA SI USOR DE FACUT
E buna