Ciorba de cartofi

ciorba de cartofi, cu un pic de afumatura si un pic de rantas
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- Am incins 2 linguri de ulei intr-o oala si am pus la calit ceapa. Cand a fost transparenta, am adaugat pastrama de porc si am mai calit-o 1 minut.
Apoi am completat cu apa, in care am pus cartofii taiati cuburi, morcovii rondele si gulia (pe care o puteti lasa intreaga si scoate din supa sau o puteti taia ca mine, marunt si o mancati fain frumos). Saram dupa gust si le lasam sa fiarba. - Cand legumele sunt fierte, face un rantasel: incingem putin ulei, cat sa acopere fundul tigaii (o tigaie mica folosim), adaugam faina si amestecam bine.
Lasam pe foc cam 1 minut, sa nu apuce faina sa se prajeasca, ci doar sa faca ineluse pe margine si atunci stingem totul cu bulion si adaugam rantasul peste supa.
Amestecam bine, punem patrunjel si busuiocul, mai potrvim la gust de sare daca e nevoie si gata.Sa va fie de bine!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: