Ciorba de cartofi cu tarhon

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ciorba de cartofi este foarte usoara, ieftina si de post.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Ceapa, morcovul, telina si ardeiul tocate marunt se pun intr-o oala cu putin ulei si se calesc pret de 5 minute.
  • Se adauga apa, sare, vegeta si se lasa sa fiarba pana cand morcovul este aproape facut.
    Se adauga rosiile, iar apoi cartofii taiati cubulete.
  • Se mai lasa la foc pana cand si acestia sunt fierti. Se poate acri cu putin bors, pentru cine prefera ciorba acra. Punem leusteanul si tarhonul (din plic in cazul meu, ca pe cel la borcan l-am terminat), si ciorbita este gata.

Punctează această reţetă

NNaina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Calitul legumelor se face pentru a da si gust si de a mentine vitaminele in legume in momentul cand se fierb...! Asta este secretul calitului!
Pofta buna!

am gătit această rețetă
abuz
jemenez_garcia_a2014

jemenez_garcia_a2014

Adrian legumele într-o ciorbă se pun direct la fiert, nu la călit. Vai de capul meu daca aș mânca așa o lepădătură. Auzi, legume călit! Adrian, mai bine lasă-te de gătit că intoxicat lumea

am gătit această rețetă
abuz

mariana codea

Daca o mai dregi si cu galbenus plus smantana ,juri ca este de ,,cocos''

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mi-a plăcut!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Beton

am gătit această rețetă
abuz

Adriana

Legumele se călesc și pentru gust și pentru ca dacă avem legumele liposolubile să poată fi absorbite de organism. Dacă punem legume, la ce ne mai trebuie Vegeta? Dacă punem cartofii după ce punem roșiile cartofii se vor întări.

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Legumele nu se calesc, doar se inabusesc in sucul lor cu putin ulei si sub capac neaparat; daca le faci fara capac sunt calite iar gustul si aroma dispar odata cu evaporarea sucului lor! Nu mai confundati inabusirea cu calirea, sunt doua procedee diferite. In cazul in care ai inabusit putin legumele la inceput, poti renunta la vegeta, sau daca tii neaparat poti pune 1 maxim 2 lingurite(atentie! lingurite nu linguri!), dar nu mai mult pentru ca ciorba o sa capete un gust artificial daca exagerezi. Eu nu ma inebunesc dupa tarhon, dar daca voua va place mancati-o sanatosi!

abuz

Lixandra

Eu calesc legumele (in afara de ceapa pe care o adaug dupa ce pun apa) la orice ciorba , doar cateva minute , iese mult mai gustoasa .

abuz

John_

Fara nenorocita aia de vegeta nu stii sa gatesti? Pacat ca nu pot s-o pregatesc: eu am bulion pentru prajituri, nu din ala pentru ciorba!

abuz

Adrian

Mai jimenez fată sau băiat,ciorbele de legume au alt gust cu zarzavatul calit in putin ulei,miiat puțin, nu prajit!La ciorbele de carne nu se calește.Ce mancare scazută visezi?

abuz
  • pagina 1 / 3