Ciolanul l-am spalat bine si l-am pus la fiert cu putina sare. Cand a fost fiert, adica cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc si am adaugat legumele tocate. Cand ciolanul s-a racit putin, l-am taiat in bucatele si l-am adaugat si pe el la ciobita.
Am lasat sa fiarba cca 20 minute, apoi am adaugat orezul, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de fundul oalei. La 5 minute am pus sucul de rosii, pe care l-am lasat sa dea in cateva clocote.
Am acrit cu bors magic - cca 2 linguri la 3 litri ciorbita, si am adaugat o lingura de delikat. La final am pus patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Am stins focul si am lasat cateva minute acoperit cu un capac ca sa se imbine aromele.
Am papat ciorbita cu smantana si ardei foarte iute! Pofta buna! Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Suntem in postul Craciunului dar am salivat la asa bunatate de ciorbita, dar am sa fac si eu dupa sarbatori Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE si sa aveti POFTA la retetele Ptitchef!!
Comentarii:
Foarte bun! Am sa fac mai des!!!
Fara chimicale (delikat , bors magic )ar fi fost foarte bine .
Excelenta
Ciorba nu se acreste cu delicat
Suntem in postul Craciunului dar am salivat la asa bunatate de ciorbita, dar am sa fac si eu dupa sarbatori Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE si sa aveti POFTA la retetele Ptitchef!!
Super
...ai acrit cu bors...sau bors magic nu cu delikat asta...sareaza!
Se acreste cu bors nu cu delicat..........(eu asa stiu )