Legumele se curata si se taie marunt.Cartofii se taie cuburi,iar kaizerul in bucati potrivite. Punem uleiul in oala si prajim ceapa si o lingurita de seminte de chimen + legumele + foile de dafin+ crenguta de cimbru .
Adaugam peste prajeala asta si cartofii si ii dunstulim si pe ei cateva minute. Adugam o lingura de boia dulce,sare,piper,si 4 litrii de apa rece. Lasam sa fiarba sub capac ,pana cand legumele sunt moi.
A amestecat separat,o lingura de faina cu laptele rece si a adaugat sosul asta in supa printr-o sita, sa nu ramana cocoloase nedizolvate de faina. Mai lasam sa dea un clocot.
Potrivim supa de sare . A pus la final cateva cuburi de leustean congelat,frunze de patrunjel, si o lingura de frunze de tarhon in otet.
A stins focul si am lasat zeama sub capac,sa se intrepatrunda aromele.
Comentarii:
Ne-am lins pe degete si ne-am trezit pe ascuns noaptea sa mai mancam o portie!