Absolut toate ingredientele (legumele) vor fi taiate in cubulete, respectiv rondele (carnatii).Se pun la fiert in apa sarata pana cand se inmoaie toate ingredientele .
Se face un rantas. Pentru cei care sunt inca incepatori, voi explica in cateva vorbe cum se prepara: se pun 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie pentru a se incinge, se adauga 1 lingura de faina , dar amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase, iar la final 1 lingurita de boia ( trebuie sa fiti destul de rapizi, pentru ca altfel , riscati sa vi se arda rantasul).
Acest amestec se adauga peste supica , care in continuare este pe foc, si se amesteca pentru a se preveni formarea cocoloaselor.
Cand rantasul s-a incorporat in supa, se poate adauga smantana si patrunjel, tinandu-se pe foc doar pentru inca un clocot, doua.
Se serveste cu paine proaspat coapta( voi posta in curand reteta mea de paine).
Comentarii (12):
A devenit una din supele mele preferate. Recomand să încercați rețeta cu încredere
Eu stiam ca se pun cartofii mai tarziu pentru ca fierb mai repede decat morcovii... In rest, foarte buna supica! :D
Arata foarte bine, o s-o prepar si eu chiar cum
So
Super usoara si arata f bine. O sa o incerc chiar astazi! :)
Foarte bun
Mmmm....bun tare
Asa fac si eu este bun
Un pic de verdeata peste...si era complet. simplu , rapid si gustos.
Da de cepui sismantana?