Absolut toate ingredientele (legumele) vor fi taiate in cubulete, respectiv rondele (carnatii).Se pun la fiert in apa sarata pana cand se inmoaie toate ingredientele . Se face un rantas.
Pentru cei care sunt inca incepatori, voi explica in cateva vorbe cum se prepara: se pun 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie pentru a se incinge, se adauga 1 lingura de faina , dar amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase, iar la final 1 lingurita de boia ( trebuie sa fiti destul de rapizi, pentru ca altfel , riscati sa vi se arda rantasul).
Acest amestec se adauga peste supica , care in continuare este pe foc, si se amesteca pentru a se preveni formarea cocoloaselor. Cand rantasul s-a incorporat in supa, se poate adauga smantana si patrunjel, tinandu-se pe foc doar pentru inca un clocot, doua.
Se serveste cu paine proaspat coapta( voi posta in curand reteta mea de paine).
Comentarii:
Buna ideie