Pui fiert cu sos cu tarhon

Pui fiert cu sos cu tarhon
Felul principal
6 porții
Ușor
2 ore

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 h 30 m
  • Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.
    Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.Serveste-le cu puiul fiert.
LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Voi incerca sa il fac

abuz

anonymous

3 lingurite de sare?... pui mai bine e facut la cuptor,nu fiert,asa ca idee

abuz

anonymous

Buna treaba

abuz

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Abia astept sa o fac !!!!

abuz

anonymous

Super delicioasa

abuz

anonymous

Bunut

abuz

anonymous

Bun.

abuz