Ciorba de fasole cu salata de ceapa rosie
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
- O ciorbita ca la mama acasa...cu ciolan afumat si tarhon, servita fierbinte cu salata de ceapa.Se fierbe fasolea boabe (aprox 300 g) cu putina sare in oala cu presiune aprox 20 minute. Se arunca apa, se pune ciolanul intreg, o ceapa taiata felii, morcovul si pastarnacul date prin razatoare, o lingura de bulion, 2 frunze dafin, putina sare si piper, completam cu apa (va mai scade, asa ca e bine sa fie suficienta) si lasam sa fiarba tot la oala cu presiune, la foc mic o ora. Dupa acest timp, deschidem oala, scoatem ciolanul, il portionam si-l punem inapoi . Adaugam tarhonul maruntit si ciorba e gata. Se serveste de minune cu salata de ceapa rosie. Pentru doua persoane, taiem o ceapa feliute subtiri, o amestecam intr-o cana cu sare, zahar, otet si ulei.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

sergiu_s2013,
07/10/2013
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!! Multumesc mult !
am gătit această rețetă
08/10/2013
Comentariul tău:mie imi place ceapa Sparta cu pumnul,.asa mincau bunici mei: ceapa se taie in 8 se pune intron stergar (prosop) se adauga sarea, apoi se inveleste in stregar si se ia la pumni, asa vreu 4-5 sa simta bine, apoi se lasa sa isi revina din KO vreo 2-3 minute si se pune in farfurie, eu pun peste ea si putin ulei de simburi de bostan, ca asa ii placea la Visilia lui Solomon, bunicul meu! ;)