Ciorba de vacuta cu tarhon

Felul principal
Ușor
1 h 45 m

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 6-8 portii:

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 h 30 m
  • Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

    Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.


    Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
    Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.

    Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.

    Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

Punctează această reţetă

Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
georgiana_p2015

georgiana_p2015

Dupa ce adaugi si smantana, e delicioasa!

am gătit această rețetă
abuz

varady_c2018

Foarte buna, insa timpul de fierbere a fost extra 30 minute si tarhon nu sm folosit prea mult, cimbru deloc

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Sa inteleg ca esti inebunita dupa morcovi dar ai o problema cu ceapa! Mai fata, ia incearca tu sa faci invers, adica sa pui trei cepe normale, nu mici, si doar un morcov. Tie nu ti-a spus nimeni pana acum ca ceapa da gust mancarurilor? Daca incerci asa cum ti-am spus eu vei vedea ce diferenta este si nu va trebui sa mai adaugi tot felul de cuburi sau vegete! Si inca o sugestie: daca pui tarhon, care este foarte aromat, nu mai pune si cimbru care si el este aromat si n-o sa mai stii ce mananci, de altfel cimbrul e mai indicat in mancarurile scazute sau la fripturi, nu la ciorbe. Sper ca nu te-ai suparat pe mine mpentru ca nu-ti spun toate astea cu rautate ci doar ca sa mai inveti cate ceva. Eu gatesc de vreo 40 de ani timp in care am invatat foarte multe si din ce am invatat eu va mai spun si voua cate ceva ca omul cat traieste invata.

abuz

anonymous

Eu as renunta la cubulete cand ai atatea ingrediente bune

abuz

anonymous

F.buna,gustoasa

abuz

anonymous

Buuuunaaaaa!

abuz

anonymous

Cu obiectia ca rosiile se adauga la final, dupa ce au fiert cartofii.
Si fara cuburi de vita!!!

abuz

calinbloj

O rețetă mai simplă pentru voi - 3 linguri de vegeta la un kill de apa. gata in 10 min, fff "sănătoasă"

abuz

anonymous

Da-le naibi de cubulete de knor. N-are carnea destul gust? Chiar trebuie incluse in retete toate chimicalele?

abuz

anonymous

Excelenta reteta

abuz
  • pagina 1 / 2