Petitchef

Ciorba taraneasca de vacuta

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Probabil o sa vi se para o lista foarte lunga dar, in fapt, e ca si cum am face curatenie in frigider! Se poate folosi cu succes o punga de legume congelate, amestec. Este foarte important sa fie cat mai multe legume, acestea dau un gust deosebit.
  • Se folosesc legumele clasice : morcov, telina, pastarnac, ceapa si cartof si in adaos un mix de legume. Ca volum, in final vom obtine circa doua farfurii adanci cu varf de legume tocate!In ceea ce priveste carnea, recomand cu caldura sa se foloseasca gat de vita.
  • Stiu ca suna putin ciudat, dar, credeti-ma pe cuvant, carnea este deosebit de frageda. Din pacate, la macelaria de unde cumpar eu, aduce destul de rar si trebuie sa merg foarte devreme pentru a prinde bucati cu multa carne.
  • De ajuns cu explicatiile, sa trecem la preparare.Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba muuuult de tot pana cand se desprinde de pe oase. Se scoate carnea si se lasa la racit.
  • Legumele se toaca marunt, cu exceptia cepei care ramane intreaga . Mazarea ramane si ea ca atare, ar fi chiar ciudat sa o tocam si pe ea. Carnea se desprinde de pe os si se taie cubulete mari, se curata de tendoane si de eventuale bucati de os. Binenteles ca se poate curata si portiona nefiarta, dar mie mi se pare mult mai simplu asa, plus ca la final aspectul e mai uniform.
  • Intr-o oala de 5 litri se pun legumele tocate, ceapa, carnea si se acopera cu zeama de la carne, strecurata bine. Se completeaza cu apa. Se pune la fiert.
  • Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga bulionul, borsul si sare dupa gust. Se adauga leusteanul tocat, se mai da intr-un clocot si apoi se stinge focul si se adauga verdeata. Se acopera oala cu un capac. Rezultatul este delicios, carnea se topeste in gura. Smantana proaspata si ardeiul iute desavarsesc aceasta ciorbica traditionala.


Poze

Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta - poza 2

Întrebări:




Comentarii (155):

constanta_s2014
constanta_s2014, 19/08/2022

Nu înțeleg, de ce trebuie sa fierbi carnea separat? Pune carnea la fiert, îi iei spuma, și când este aproape fiarta adaugi legumele tocate in afara de cartof pe care îl pui cu 15 min înainte de a stinge focul. Și de ce doar o ceapa amarata și aia întreaga? Nu ai aflat până acum că ceapa da gust mâncărurilor și mai ales ciorbelor? La o ciorba poți renunța foarte ușor la păstârnac, țelină și rădăcina de pătrunjel fara sa lipsești ciorba de gust dar niciodata la ceapa or', la ciorba ta, trebuiau macar 2 cepe tocate căci prazul nu înlocuiește ceapa. Încă un sfat: nu mai folosi bulion sau pasta de tomate la ciorbe, folosește roșii sau, dacă nu ai roșii proaspete sau congelate, folosește din cele de la conserva, roșii în bulion sau roșii pasate. Nu se compara gustul ciorbei făcută cu roșii fata de cea făcută cu bulion!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Cristian, 17/02/2019

Enorm de multe legume! si mazare si pastai si cartof si dovlecel si praz....e tocanita? 0,5 l bors pt 4 persoane? punga de amestec legume congelate suna bine...In poza apare ou? Asta este interesant..

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/10/2016

Minunata! Am gatit-o de mai multe ori si este extraordinar de gustoasa!!! Felcitari!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/06/2016

Eu am folosit coada de bou; gustul e deosebit.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
22/11/2015

Ar fi meritat 5 stele , daca ; spumai supa, ...eu pun in oala o lingura de ulei , pun bulionul, il prajesc putin, pun pe urma legumele si carnea , torn supa .Nu stiu daca gustul este mai bun , dar aspectul este fantastic,....gat ? de unde atata ? un os sa fie si poti sa pui si carne de pe pulpa , oala sa fie ceva ma mare ...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/09/2015

Fb

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/06/2015

F.buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/04/2015

Borsul se adauga la sfarsit, fiert (clocotit) separat dupa ce carnea si legumele sunt fierte.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
16/03/2014

Super :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 16

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează