Spalat rasolul si carnea aceasta din urma taiat cubulete destul de mici si pus in oala cu apa rece cu sare, si dat in cateva clocote, sa mai scap de spuma. spalat oala si trecut carnea pe sub jet de apa, si pus din nou la fiert, tot in apa rece, de data asta la foc mic. Intre timp curatat si taiat legumele.
Cand carnea a fost patrunsa bine, adaugat morcovii, telina, pastarnacul si ceapa. Cand acestea erau jumatate fierte, adaugat cartofii taiati cubulete, 2 pumni de mazare congelata si varza taiata fideluta. mai lasat 10-15 minute, pana au fost fierti cartofi, adaugat bulion, mai dat un clocot, pus leusteanul, acoperit si stins focul.
1. mai intai se fierbe apa cu sare, cand incepe sa fiarba se pune rasolul, fara capac, pt spumare 2. Si se pune rasol (nu neaparat maruntit) de vita, nu pulpa! 3. ceapa, patrunjel radacina, telina, morcov si ardei gras (dau dulceata) se taie marunt si se calesc usor, separat 4.Fara mazare congelata!!, iar cartofii, o optiune doar 5. Rasolul, daca nu a fost maruntit, se taie cuburi potrivite, oala trebuie sa fie curata (poate fi aceeasi in care a fiert rasolul), se adauga zarzavelele si rasolul, se mai lasa vreo juma' de ora, se dreg cu ou si smantana bine batute. Patrunjel (frunze) la sfarsit de fierbere (carnea se incearca usor cu o furculita), maruntit, eventual inainte se pun si radacini de patrunjel taiate marunt, marunt! Delicios...ca varianta, se poate adauga si bors fiert, nu mult...Si cu asta termin, cum sa arunci zema in care a fiert rasolul??? Este esenta ciorbei!! Desigur, adaugi apa daca este nevoie :)
Comentarii (14):
Foarte buna. eu o fac asemanatoare, doar ca nu pun mazare.
1. mai intai se fierbe apa cu sare, cand incepe sa fiarba se pune rasolul, fara capac, pt spumare 2. Si se pune rasol (nu neaparat maruntit) de vita, nu pulpa! 3. ceapa, patrunjel radacina, telina, morcov si ardei gras (dau dulceata) se taie marunt si se calesc usor, separat 4.Fara mazare congelata!!, iar cartofii, o optiune doar 5. Rasolul, daca nu a fost maruntit, se taie cuburi potrivite, oala trebuie sa fie curata (poate fi aceeasi in care a fiert rasolul), se adauga zarzavelele si rasolul, se mai lasa vreo juma' de ora, se dreg cu ou si smantana bine batute. Patrunjel (frunze) la sfarsit de fierbere (carnea se incearca usor cu o furculita), maruntit, eventual inainte se pun si radacini de patrunjel taiate marunt, marunt! Delicios...ca varianta, se poate adauga si bors fiert, nu mult...Si cu asta termin, cum sa arunci zema in care a fiert rasolul??? Este esenta ciorbei!! Desigur, adaugi apa daca este nevoie :)
Fffffff buna.asa o fac si eu doar ca ii pun bors la urma.
Am sa incerc sa gatesc si eu la varsta mea :p
F.buna gustoasa
De ce se spala carnea data in clocot si se arunca apa in care a fiert? Se poate usor indeparta doar spuma fara a arunca bunatatea de zeama!
SANATOS SI GUSTOS!
Nu imi place
F buna
Delicioasa!