Taiem carnea in cubulete potrivit de mici, oricum se vor strange si la fiert, si o punem la fiert, cu capac, in aproximativ 3,5 litri de apa cu sare. Trebuie sa fim pe faza cand incepe sa fiarba pentru ca aceasta carne face multa spuma care trebuie indepartata, ca sa avem o ciorba limpede.
Daca se fierbe greu carnea si scade mult apa, adaugati cantitatea evaporata, si spumati daca e necesar.Dupa ce carnea este destul de fiarta, cel putin pe jumatate, decojim rosia si o punem impreuna cu legumele taiate marunt.
Eventual cartoful si dovlecelul ii puteti adauga ceva mai tarziu, pentru ca fierb mai repede. Cand toate legumele sunt fierte, adaugam bulionul, potrivim de sare, piper si ciorba este gata.
Servim cu verdeata proaspat tocata aceasta ciorbita la care nu am adaugat nici un pic de ulei si care are calorii la 100 de grame au 60 de calorii.
E f buna asa !! cu legume si carnec .. NICAIERI in nici un local civilizat din lume nu se pun taitei in ciorba ... doar in supe !! Este de prost gust !!Cine nu poate combina bine carenea cu legune NU are nici un strop de talent culinar cu atat mai putin inventivitate !!
Atat timp cat ai pus atatea legume, e ciorba taraneasca sau ai mai putea sa-i spui "ciorba de legume cu carne de vita". Oricum, eu nu vad rostul atator legume din moment ce aceasta ciorba are carne; ar fi fost deajuns 2-3 cepe(vad ca esti foarte zgarcita cu ceapa cu toate ca ea da gust mancarii), 1 morcov mai mare, 1-2 ardei, 1 cartof, 2-3 rosii(nu mai pui bulion), o mana de fidea, verdeata si ar fi iesit o ciorba pe cinste, pe cand tu ai facut acolo un fel de ghiveci cu zeama si carne. O sa zici, cum am mai auzit pe la alte asa zis gospodine, ca n-are din ce sa-si ia gustul daca nu pui toate celelalte zarzavaturi si legume iar eu iti raspund : din CARNE, draga mea, din CARNE!
Comentarii:
E f buna asa !! cu legume si carnec ..
NICAIERI in nici un local civilizat din lume nu se pun taitei in ciorba ... doar in supe !! Este de prost gust !!Cine nu poate combina bine carenea cu legune NU are nici un strop de talent culinar cu atat mai putin inventivitate !!
Atat timp cat ai pus atatea legume, e ciorba taraneasca sau ai mai putea sa-i spui "ciorba de legume cu carne de vita". Oricum, eu nu vad rostul atator legume din moment ce aceasta ciorba are carne; ar fi fost deajuns 2-3 cepe(vad ca esti foarte zgarcita cu ceapa cu toate ca ea da gust mancarii), 1 morcov mai mare, 1-2 ardei, 1 cartof, 2-3 rosii(nu mai pui bulion), o mana de fidea, verdeata si ar fi iesit o ciorba pe cinste, pe cand tu ai facut acolo un fel de ghiveci cu zeama si carne. O sa zici, cum am mai auzit pe la alte asa zis gospodine, ca n-are din ce sa-si ia gustul daca nu pui toate celelalte zarzavaturi si legume iar eu iti raspund : din CARNE, draga mea, din CARNE!
Ciorba clasica ,nimic deosebit
Tare buna