Petitchef

Ciorba de Vacuta

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Taiem carnea in cubulete potrivit de mici, oricum se vor strange si la fiert, si o punem la fiert, cu capac, in aproximativ 3,5 litri de apa cu sare. Trebuie sa fim pe faza cand incepe sa fiarba pentru ca aceasta carne face multa spuma care trebuie indepartata, ca sa avem o ciorba limpede.
  • Daca se fierbe greu carnea si scade mult apa, adaugati cantitatea evaporata, si spumati daca e necesar.Dupa ce carnea este destul de fiarta, cel putin pe jumatate, decojim rosia si o punem impreuna cu legumele taiate marunt.
  • Eventual cartoful si dovlecelul ii puteti adauga ceva mai tarziu, pentru ca fierb mai repede. Cand toate legumele sunt fierte, adaugam bulionul, potrivim de sare, piper si ciorba este gata.
  • Servim cu verdeata proaspat tocata aceasta ciorbita la care nu am adaugat nici un pic de ulei si care are calorii la 100 de grame au 60 de calorii.


Poze

Ciorba de Vacuta
Ciorba de Vacuta - poza 2
Ciorba de Vacuta - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

ioana, 14/06/2020

E f buna asa !! cu legume si carnec ..
NICAIERI in nici un local civilizat din lume nu se pun taitei in ciorba ... doar in supe !! Este de prost gust !!Cine nu poate combina bine carenea cu legune NU are nici un strop de talent culinar cu atat mai putin inventivitate !!

(1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 26/10/2016

Atat timp cat ai pus atatea legume, e ciorba taraneasca sau ai mai putea sa-i spui "ciorba de legume cu carne de vita". Oricum, eu nu vad rostul atator legume din moment ce aceasta ciorba are carne; ar fi fost deajuns 2-3 cepe(vad ca esti foarte zgarcita cu ceapa cu toate ca ea da gust mancarii), 1 morcov mai mare, 1-2 ardei, 1 cartof, 2-3 rosii(nu mai pui bulion), o mana de fidea, verdeata si ar fi iesit o ciorba pe cinste, pe cand tu ai facut acolo un fel de ghiveci cu zeama si carne. O sa zici, cum am mai auzit pe la alte asa zis gospodine, ca n-are din ce sa-si ia gustul daca nu pui toate celelalte zarzavaturi si legume iar eu iti raspund : din CARNE, draga mea, din CARNE!

(2) (1) Abuz
25/10/2016

Ciorba clasica ,nimic deosebit

(0) (0) Abuz
01/01/2014

Tare buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează