Ingrediente: Pentru zece bucati de mille-feuille: 700 gr de aluat de foietaj Zahar pudra Pentru crema de patiserie: 750 de ml de lapte 1 pastaie de vanilie 3...
Ingrediente: Clatite: 250 gr faina 4 oua 500 ml lapte 2 linguri de ulei 1 lingura de cafea de extract de vanilie 1 praf de sare 380 gr gem de zmeura 200 ml de...
Istoria spune ca inghetata era preferata printre dulciuri in vremea imparatilor romani. Hipocrate o folosea pe post de medicament, iar Alexandru cel Mare ca revigorant.
Ingrediente: Aluatul de furseuri : 100 gr unt moale 90 gr zahar brun 1 ou 180 gr faina 1 lingurita de cafea cu praf de copt 100 gr pepite de ciocolata Aluatul...
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...
Ingrediente: Pentru budinca: 900 ml lapte coaja de lamaie-netratata 1 baton de scortisoara 3 croissante (sau produse de patiserie din ziua precedenta) 4 oua 100...
Ingrediente: Pentru blat dacquoise cu alune: 75 gr pudra de alune 75 gr zahar pudra 2 albusuri 30 gr zahar Pralina cu alune : 80 gr zahar 1 lingura de apa 120...
Ingrediente: 1 banana 3 cupe de inghetata de vanilie (sau 1 de vanilie, 1 de capsuni si 1 de ciocolata) sos de ciocolata crema Chantilly sau frisca migdale cirese
Ingrediente: Meringue-ul italian: 2 albusuri 165 gr zahar 50 ml apa Crema: 200 ml de frisca lichida 30% grasime 40 gr alune 40 gr migdale 60 gr fistic 2 linguri...
Ingrediente: Ganache-ul de ciocolata : 200 ml smantana 200 gr ciocolata Crema mascarpone : 250 gr mascarpone 100 ml frisca lichida (30% grasime) 75 gr zahar 2...