Petitchef

Lemon curd

Este o crema pe baza de suc de citrice (de unde denumirile specifice de orange curd sau lemon curd), O Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose.

Desert
10 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Lemon curd
    Se amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb. Adaugati sucul de la 2 lamai si coaja de la 1 lamaie.
  • Etapa 2 - Lemon curd
    Se amesteca bine, apoi se pune pe foc mediu/ridicat pana se ingroasa, amestecand constant cu un tel.
  • Etapa 3 - Lemon curd
    Odata ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga sucul de la 1 lamaie. Se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Lemon curd
    Se toarna crema intr-un borcan si se lasa cel putin 2 ore in frigider.
  • Etapa 5 - Lemon curd
    Gata!


Poze

Lemon curd
Lemon curd - poza 2
Lemon curd - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

cameliapad, 05/07/2018

Pe mine m-a convins! Sigur am să încerc!

(1) (0) Abuz
Diana Lucia, 05/07/2018

Doamnei Speranta: este "lemon curd" (adica crema de lamaie, in limba engleza) si nu "crud" (oricum, este pusa si pe foc, deci nu este 'crud' deloc).

Doamnei Constanta: Lemon curd se consuma ca atare, ca orice crema-desert, sau se pot umple cu el gogosi, ecleruri, cremschnit-uri, etc.

"Doamnei" Facebook: Faina de porumb este bine-cunoscutul zeamil, comercializat de ani buni drept "GUSTIN" - Amidon alimentar f. fin (gama produselor dr. Oetker).

(3) (0) Abuz
Speranta, 04/07/2018

Nu stiu, de-i bine, lemon curd sau crud, e o diferenta uriasa, o voi incerca

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 04/07/2018

In afara de un chec, o placinta, un pandispan, un cozonac, o gogoasa sau o crema de zahar ars eu nu ma prea pricep la prajituri si as vrea sa stiu la ce se foloseste crema asta pentru ca am mai auzit de "lemon curd"-ul asta dar nu stiu la ce se foloseste.; poate-mi spune si mie cineva care se pricepe!

(0) (0) Abuz
Facebook, 02/09/2017

Cu ce pot înlocui faina de porumb ?Si pot pune si albusurile la crema nu se taie?

(0) (0) Abuz
Ella, 02/09/2017

Bravooo

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifle cu raclette
Chifle cu raclette
9 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
2 zile 1 h
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu caise - petitchef
Tarta cu caise - petitchef
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează