Este o crema pe baza de suc de citrice (de unde denumirile specifice de orange curd sau lemon curd), O Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose.
Se amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb. Adaugati sucul de la 2 lamai si coaja de la 1 lamaie.
Se amesteca bine, apoi se pune pe foc mediu/ridicat pana se ingroasa, amestecand constant cu un tel.
Odata ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga sucul de la 1 lamaie. Se amesteca bine.
Se toarna crema intr-un borcan si se lasa cel putin 2 ore in frigider.
Doamnei Speranta: este "lemon curd" (adica crema de lamaie, in limba engleza) si nu "crud" (oricum, este pusa si pe foc, deci nu este 'crud' deloc).
Doamnei Constanta: Lemon curd se consuma ca atare, ca orice crema-desert, sau se pot umple cu el gogosi, ecleruri, cremschnit-uri, etc.
"Doamnei" Facebook: Faina de porumb este bine-cunoscutul zeamil, comercializat de ani buni drept "GUSTIN" - Amidon alimentar f. fin (gama produselor dr. Oetker).
In afara de un chec, o placinta, un pandispan, un cozonac, o gogoasa sau o crema de zahar ars eu nu ma prea pricep la prajituri si as vrea sa stiu la ce se foloseste crema asta pentru ca am mai auzit de "lemon curd"-ul asta dar nu stiu la ce se foloseste.; poate-mi spune si mie cineva care se pricepe!
Comentarii:
Pe mine m-a convins! Sigur am să încerc!
Doamnei Speranta: este "lemon curd" (adica crema de lamaie, in limba engleza) si nu "crud" (oricum, este pusa si pe foc, deci nu este 'crud' deloc).
Doamnei Constanta: Lemon curd se consuma ca atare, ca orice crema-desert, sau se pot umple cu el gogosi, ecleruri, cremschnit-uri, etc.
"Doamnei" Facebook: Faina de porumb este bine-cunoscutul zeamil, comercializat de ani buni drept "GUSTIN" - Amidon alimentar f. fin (gama produselor dr. Oetker).
Nu stiu, de-i bine, lemon curd sau crud, e o diferenta uriasa, o voi incerca
In afara de un chec, o placinta, un pandispan, un cozonac, o gogoasa sau o crema de zahar ars eu nu ma prea pricep la prajituri si as vrea sa stiu la ce se foloseste crema asta pentru ca am mai auzit de "lemon curd"-ul asta dar nu stiu la ce se foloseste.; poate-mi spune si mie cineva care se pricepe!
Cu ce pot înlocui faina de porumb ?Si pot pune si albusurile la crema nu se taie?
Bravooo