Caramelul : Puneti zaharul intr-o cratița la foc mediu si lasati-l caramelize fara sa il amestecati. Pentru a amesteca, trebuie doar sa agitati usor cratita.
Turnati caramelul in ramekins si dati deoparte. Pune laptele condensat la fiert.
Se bat 3 oua si imediat ce laptele a fiert, se toarna peste oua si se amesteca bine.
Varsati amestecul in fiecare ramekins. Puneti Ramekins intr-o tava in care turnati apa clocotita pana la jumatate vaselor, astfel incat sa gatiti la Bain Marie.
Gatiti 50 minute la 160°C.
Asteptati pana se racesc bine vasele inainte de a scoate flanul.
Nu, doamna Dana, acesta NU ESTE lapte de pasare (sau 'Boules de neige', cum i se mai spune). Acesta este foarte aproape (daca nu identic) cu crema de zahar ars.
Comentarii:
Nu, doamna Dana, acesta NU ESTE lapte de pasare (sau 'Boules de neige', cum i se mai spune). Acesta este foarte aproape (daca nu identic) cu crema de zahar ars.
Lapte de pasare -> denumirea romäneasca
Ramekin nu are un corespondent romanesc? E tare enervant cind scrieti retete in romaneste, impanate cu termeni straini.