Flan cu lapte condensat

Desert
6 porții
Foarte ușor
1 h 5 m
144 Kcal

Un flan ultra cremos acoperit cu un delicios caramel :-)

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.24 (0.21€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire50 min
  • Flan cu lapte condensat - Preparare etapa 1Caramelul :
    Puneti zaharul intr-o cratița la foc mediu si lasati-l caramelize fara sa il amestecati. Pentru a amesteca, trebuie doar sa agitati usor cratita.
  • Flan cu lapte condensat - Preparare etapa 2Turnati caramelul in ramekins si dati deoparte.
    Pune laptele condensat la fiert.
  • Flan cu lapte condensat - Preparare etapa 3Se bat 3 oua si imediat ce laptele a fiert, se toarna peste oua si se amesteca bine.
  • Flan cu lapte condensat - Preparare etapa 4Varsati amestecul in fiecare ramekins. Puneti Ramekins intr-o tava in care turnati apa clocotita pana la jumatate vaselor, astfel incat sa gatiti la Bain Marie.

    Gatiti 50 minute la 160°C.
  • Flan cu lapte condensat - Preparare etapa 5Asteptati pana se racesc bine vasele inainte de a scoate flanul.

    Gata! Flanul dvs. cu lapte condesant este gata!

Observații

Laptele condesat neindulcit : pote fi inlocuit cu lapte normal sau cu lapte de cocos.

Nu aveti timp? Nu trebuie sa fierbeti laptele. Va asiguram ca sarind peste acest pas nu se va schimba reteta dvs. ;-)

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 144Kcal
  • Carbo: 18.2g
  • Grăsimi: 4.6g
  • Grăsimi sat.: 1.9g
  • Proteine: 7.5g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 17.9g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana Lucia

Nu, doamna Dana, acesta NU ESTE lapte de pasare (sau 'Boules de neige', cum i se mai spune). Acesta este foarte aproape (daca nu identic) cu crema de zahar ars.

am gătit această rețetă
abuz

Dana

Lapte de pasare -> denumirea romäneasca

am gătit această rețetă
abuz

ancamaria

Ramekin nu are un corespondent romanesc? E tare enervant cind scrieti retete in romaneste, impanate cu termeni straini.

abuz