Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese

Desert
Foarte ușor
45 min

Clafoutis este desertul pentru iubitorii de cirese! Fara grasimi si cu continut scazut de zahar este dulcele perfect pentru a fi devorat!

Ingrediente

8

Materiale

  • Forma de copt cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese - Preparare etapa 1Se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si ouale.
  • Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese - Preparare etapa 2Se adauga laptele putin cate putin.
  • Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese - Preparare etapa 3Curatati si spalati ciresele. Ungeti forma cu unt si puneti ciresele in ea. Adaugati peste compozitia de mai sus.
  • Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese - Preparare etapa 4Coaceti 30 minute la 190°C.
  • Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese - Preparare etapa 5Gata! Ati pregatit Clafoutis cu cirese!

Punctează această reţetă

Observații

Cirese cu samburi sau fara?Reteta originala indica cirese cu samburi. Pentru a nu le acorda o atentie sporita in timpul mancarii, le puteti scoate samburii.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este rețeta tradițională a francezilor,pe timp de vară nu le lipsește din frigider dar nu mai spuneți că-i rețeta perfectă pentru că nimeni nu o face perfectă, exact cum se face în Franța!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

O sa mai incerc o data, poate gresit ceva, dar nu este bune reteta!

am gătit această rețetă
abuz

doinaru

Fac foarte des clafoutis cu cirese si cu visine cat tine sezonul acestor fructe delicioase. Pentru diabetici zaharul se inlocuieste cu fructoza sau stevie pulbere sau lichida , faina alba poate fi inlocuita cu faina intermediara, faina de ovaz sau faina de orez. Se gasesc la magazinele de profil.Ciresele nu sunt contraindicate doar ca trebuie mancate in cantitate mica 150 - 200gr /zi .Reteta se poate face si din cantitati mai mici . In Paris am mancat clafoutis facut pe loc in tigaie de teflon ca o clatita mai groasa si foarte aromata.

am gătit această rețetă
abuz

dinu_c2015

Estef buna si pt diabetici
Mie mi a plăcut

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nimic din aceasta reteta nu este "bun pentru diabetici". Absolut toate ingredientele
dunt contraindicate, inclusiv ciresele. Ca sa nu mai vorbim despre faina si cele doua sortimente de zahar !!!

abuz