Cirese cu samburi sau fara?Reteta originala indica cirese cu samburi. Pentru a nu le acorda o atentie sporita in timpul mancarii, le puteti scoate samburii.
Este rețeta tradițională a francezilor,pe timp de vară nu le lipsește din frigider dar nu mai spuneți că-i rețeta perfectă pentru că nimeni nu o face perfectă, exact cum se face în Franța!
Fac foarte des clafoutis cu cirese si cu visine cat tine sezonul acestor fructe delicioase. Pentru diabetici zaharul se inlocuieste cu fructoza sau stevie pulbere sau lichida , faina alba poate fi inlocuita cu faina intermediara, faina de ovaz sau faina de orez. Se gasesc la magazinele de profil.Ciresele nu sunt contraindicate doar ca trebuie mancate in cantitate mica 150 - 200gr /zi .Reteta se poate face si din cantitati mai mici . In Paris am mancat clafoutis facut pe loc in tigaie de teflon ca o clatita mai groasa si foarte aromata.
Nimic din aceasta reteta nu este "bun pentru diabetici". Absolut toate ingredientele dunt contraindicate, inclusiv ciresele. Ca sa nu mai vorbim despre faina si cele doua sortimente de zahar !!!
Comentarii:
Este rețeta tradițională a francezilor,pe timp de vară nu le lipsește din frigider dar nu mai spuneți că-i rețeta perfectă pentru că nimeni nu o face perfectă, exact cum se face în Franța!
O sa mai incerc o data, poate gresit ceva, dar nu este bune reteta!
Fac foarte des clafoutis cu cirese si cu visine cat tine sezonul acestor fructe delicioase. Pentru diabetici zaharul se inlocuieste cu fructoza sau stevie pulbere sau lichida , faina alba poate fi inlocuita cu faina intermediara, faina de ovaz sau faina de orez. Se gasesc la magazinele de profil.Ciresele nu sunt contraindicate doar ca trebuie mancate in cantitate mica 150 - 200gr /zi .Reteta se poate face si din cantitati mai mici . In Paris am mancat clafoutis facut pe loc in tigaie de teflon ca o clatita mai groasa si foarte aromata.
Estef buna si pt diabetici
Mie mi a plăcut
Nimic din aceasta reteta nu este "bun pentru diabetici". Absolut toate ingredientele
dunt contraindicate, inclusiv ciresele. Ca sa nu mai vorbim despre faina si cele doua sortimente de zahar !!!