Se poate folosi si frisca indulcita gen "Hulala", dar atunci nu puneti toata cantitatea de zahar. Decor:2 plicuri de gelatina rosie500 ml suc de cirese ciocolata alba rasa
Sfaramati biscuitii cu o sucitoate sau cu blenderul, cum facut .Amestecati biscuitii cu untul si puneti-i in forma de tort. Presati cu lingura sau cu un capac mare de borcan.
Puneti tava in frigider pana pregatiti umplutura.Umplutura:Scurgeti ciresele si colectati siropul/sucul. Completati pana la 500 ml cu apa sau suc rosu (Santal cirese, Graninii visine, etc).
Amestecati branza cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie.Bateti smantana cu intaritorul, cam 3 minute, sau frisca, depinte ce folositi.Amestecati frisca si branza si puneti compozitia peste blatul de biscuiti.
Asezati peste branza ciresele amestecate.Decor:Pregatiti gelatina cu sucul de cirese fara sa o fierbeti!!! si turnati peste cirese.Lasati prajitura la frigider cel putin 2-3 ore.
Inainte de a o servi ornati prajitura pe margini cu ciocolata alba rasa.Desfaceti cu grija forma, eventual inainte de a o desface treceti cu un cutit subtire pe marginea tavii.Ciresele se pot inlocui cu cu visine in compot.
Comentarii:
Super tort