Tort de branza cu miere
Ingrediente
4
Preparare
Preparare45 min
Gătire40 min
- Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
- Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
- Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea,si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer:(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
- Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
- Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cad. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza, si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia.
- Se toarna in forma, si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata... lasat aproape 1 ora si jumatate . Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

constanta_s2014
Nu poti sa-i spui tort doar pentru ca l-ai copt intr-o forma rotunda. Asta e doar un soufle(sufleu, pe limba ta) de branza dulce sau mai degraba budinca pentru ca ai pus si faina caci la soufle nu se pune faina. Tortul e cu totul si cu totul altceva. P.S. Piureul nu se face N I C I O D A T A cu mixerul pentru ca nu va iesi pufos ci cleios, asta daca stii sa faci diferenta intre pufos si cleios.
anonymous
Nu era cazul sa te blamezi cu... "chestia"
anonymous
Foarte usoara si gustoasa
Punctează această reţetă