Petitchef

Tort "Printesa" cu branza si pere

Tort Printesa cu branza si pere
Primul meu tort "Printesa" pentru bulinuta mea care azi a implinit 6 ani ;)... nu e cine stie ce in materie de decor, dar gustul e super ;)
blat cu cacao(diametru 18 cm)
3 oua marisoare
1 albus (*)
4 linguri faina
4 linguri zahar
1 lingura plina cacao
Se cerne faina impreuna cu pudra de cacao. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Se mixeaza bine ouale cu zaharul, se adauga faina si se amesteca usor. Se toarna totul in forma tapetata si se coace 30~40 min. - se incearca cu scobitoarea daca este gata ;) Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
(*) albusul nu este neaparat necesar... mie mi-a ramas de la o crema si ca sa nu-l mai congelez l-am folosit la acest blat ;)
blat cu pere(forma detasabila de 20cm)
100g faina
1 lingurita praf de copt
80g zahar
100ml ulei (fara aroma)
2 oua
200ml iaurt
2 pere dolofane :)
sucul de la jumatate de lamaie
Perele se curata de coaja, se taie bucatele si se amesteca cu sucul de lamaie.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Forma de copt se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca.
Ouale se spumeaza bine cu zaharul; se toarna putin cate putin uleiul, mixand continuu. Se adauga si iaurtul si se amesteca. Se adauga faina si se amesteca usor.
In forma de copt tapetata se toarna jumatate din compozitia precedenta, se presara bucatile de pere, iar peste acestea se toarna restul de compozitie.
Se coace la foc potrivit (180°C) 35~45 min. - se incearca cu scobitoarea daca este gata ;)
Se lasa sa se raceasca in forma.
Acest "blat" poate fi servit si asa, ca o prajitura... fiind un deliciu plin de pere :)
crema
250g branza crema Philadelphia
1 lingura suc de lamaie
crema de vanilie
? 3 galbenusuri
? 1 lingura amidon de porumb
? 1 lingura faina
? 180 ml lapte
? 40g zahar
? esenta de vanilie
40g ciocolata alba - tocata
? 5g gelatina granule
? 50ml apa fierbinte
200ml smantana dulce pt. frisca
1 lingura zahar pudra
Branza crema se scoate din frigider si se lasa sa se mai incalzeasca.
Intre timp se pregateste crema de vanilie: intr- craticioara se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul; se toarna apoi treptat laptele. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine, amestecand continuu pana se leaga. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata alba; se amesteca pana se topeste complet. Se adauga si esenta de vanilie.
Se toarna apa fierbinte peste gelatina si se amesteca bine pana ce aceasta s-a dizolvat complet. Se toarna apoi peste crema de vanilie si se omogenizeaza.
Branza crema se freaca putin cu telul para, se adauga sucul de lamaie, se amesteca. Se adauga putin cate putin crema de vanilie, amestecand bine de fiecare data.
Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul pudra. Se adauga in 3 reprize peste compozitia anterioara, amestecand usor. Se da putin la frigider.
crema decor
200ml smantana dulce pentru frisca
120g ciocolata alba - tocata
Jumatate din cantitatea de smantana se pune la incalzit, pe baie de apa, impreuna cu ciocolata. Cand aceasta s-a topit, se ia de pe foc, se adauga restul de smantana si totul se mixeaza pe baie de gheata pana devine o spuma tare.
Asamblare:
Blatul cu cacaose taie in 3; fiecare disc se taie in 4 - nu intra tot blatul ;)
Un castron se imbraca in folie de plastic; la baza se aseaza un disc mic caruia i s-a decupat un alt disc in centru - pe aici o sa intre papusa ;)
Pe margine se randuiesc sferturile de blatcare apoi se insiropeaza putin.


Din cremase opresc 3 linguri pline, iar restul se toarna in castron peste blatul de cacao. Se da la frigider pana se intareste bine crema.

Cu cele 3 linguri de crema oprita se unge blatul de pere (care este in forma) si peste el se rastoarna blatul de cacaoumplut cu crema. Se preseaza usor - ca sa se "lipeasca" cele doua :) Se da din nou la frigider pentru cel putin o ora.

Tortul se scoate cu grija din forma si se trece pe un platou. In mijloc se infige papusica - eu i-am scos picioarele fiinca erau foarte lungi, iar bustul l-am infasurat in folie de aluminiu ;)
Tortul se unge cu crema decor si se decoreaza dupa preferinta :)









Comentarii:

20/02/2013

Ok

(0) (0) Abuz
10/01/2013

Putine prajituri se fac cu pere. O idee interesanta !

(0) (0) Abuz
03/09/2011

Foarte frumos tort vreaa si eu sai fac lui mama dar e prea greu

(0) (0) Abuz
29/07/2011

Super interesanta si f f aspectuasa,e un deliciu ptr fetitze

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează