Pentru prepararea blatului se bat albuurile spum cu puin sare. Se adaug zahrul i se bat în continuare pân ce zahrul se topete .
Glbenuurile se freac cu untul moale. Se adaug la albuuri, treptat, se încorporeazesen a de vanilie, apoi fin amestecat cu praful de copt.
Aluatul se toarn într-o tav de tart înalt, uns cu unt i tapetat cu fin , se pun deasupra cireele curate de sâmburi i scurse bine.
Atenie. Aluatul se pune într-o tav de tart cu diametrul mai mare sau, mai bine, într-o tav rotund de tort, altfel, în timpul coacerii, va crete i va da pe dinafar .
Tava se dla cuptor, la foc mic, pentru 40 - 45 de minute, dup care se scoate, se pudreaz cu zahr pudr.
Comentarii:
E BUNA SI USOR DE FACUT.
CAT DESPRE SCRIS NU S-AU INREGISTRAT DIACRITICELE.TOCMAI ASTA E PROVOCAREA ;SA CITESTI PRINTRE RANDURI.
Foarte buna
Un analfabet ce nu are habar sa scrie și el postează retete
Ce e fin? faina probabil...?
Am facut aceasta tarta in 20 de minute a fost gata si a fost si buna. Multumesc !!