Tarta cu cirese si cacao
Ingrediente
8
Ingrediente (foto 2):
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet".
Iti recomand sa alegi cu grija cirese dulci, altfel risti sa iei din graba din cele imbarligate cu suratele visine, sa iasa tarta acrisoara si sa o pudrezi in nestire cu zahar. S-ar zice ca vorbesc din experienta :) .
Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1).
Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si putina esenta de vanilie (foto 4).
Peste albusurile spuma torni "prafurile" din primul bol (foto 5 si 6) pe care apoi le incorporezi cu o spatula, cu miscari ca de rasturnare de jos in sus (foto 7) pentru a obtine un aluat lejer, spumos.
Tapetezi o forma cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm cu hartie de copt pe fund si respectiv putin unt si faina pe margini, torni aluatul si nivelezi (foto 8).
Imparti frumusel pe toata suprafata ciresele (foto 9 si 10) si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min.
Scoti tarta de la cuptor, o lasi cateva min sa se odihneasca in forma, apoi o lasi la racit pe un gratar. Cand e gata racita, o pui pe platou, o pudrezi cu zahar pudra si e numai buna de servit. Pofta buna!
Nota: Inspirata din Reader's Digest.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Groaznic !!!!!!!! se lipeste toata si nu se leaga in tava !!!
am gătit această rețetă
Nico
Varzaaaa!
anonymous
O esenta de vanilie intreaga?
anonymous
Delicioasa si...Dukan!!!!

maria_m2013
EXPLICATII LE LASA DE DORIT!!!!!!1
anonymous
Am facut aceasta tarta impreuna cu mama mea si a iesit foarte buna! felicitari!Aveti 5 stelute de la mn
anonymous
FF faina si usoara de facut :)
anonymous
Unde sunt pozele
anonymous
Usor de preparat
Punctează această reţetă