Royal chocolat - trianon

Desert
8 porții
Dificil
5 h 12 m

Sarbatoriti o zi de nastere, aveti o petrecere sau alt eveniment special planificat si doriti sa va surprindeti invitatii cu un desert fabulos? Va venim in ajutor si va insotim pas cu pas in realizarea retetei noastre de Royal Chocolate, cunoscuta si sub numele de Trianon.

Ingrediente

8

Pentru blat dacquoise cu alune:

Pralina cu alune :

Mousse de ciocolata :

Glazura oglinda :

Decor :

Materiale

  • Mixer electric
  • posh
  • Spatule
  • Cerc cu diametrul de 20 cm
  • banda de acetat
  • grilaj
  • termometru
  • tocator
  • tel
  • strecuratoare

Preparare

Preparare5 ore
Gătire12 min
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 1Pentru blat dacquoise cu alune:
    Bateti albusurile spuma adaugand zahar putin cate putin.
    Se amesteca pudra de alune cu zaharul pudra.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 2Se adauga albusurile batute spuma peste pudra de alune si zahar si se amesteca usor prin ridicarea albusului.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 3Folosind un posh, trasati un cerc din acest amestec pe o foaie de hartie pergament. Cercul trebuie sa aiba un diametru de 18 cm. Desenati-l cu creionul pe hartia pergamentului inainte de a pune compozita de blat. Gatiti timp de 12 minute la 190° C.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 4Pralina cu alune:
    Puneti apa si zaharul intr-o tigaie pe foc mediu. Cand amestecul formeaza bule, adaugati alunele.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 5Se amesteca in mod constant; zaharul se va cristaliza mai intai in jurul alunelor, apoi se va carameliza. Cand tot zaharul s-a transformat in caramel, se toarna pe un tocator acoperit cu hartie pergament si se lasa sa se raceasca.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 6Odata racit, spargeti-l in bucați si puneti-l intr-un tocator electric. Mixati aprox 5 minute dar in reprize de 30 de secunde pentru a evita supraincalzirea motorului, pana cand se obtine o pasta. Gata pralina ta de alune este gata!
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 7Zdrobiti clatitele dantelate si adaugati pralina de alune + ciocolata cu lapte, topita. Se amesteca bine.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 8Aplicati imediat acest amestec pe blatul dacquoise de alune si intindeti in strat uniform. Puneti la frigider.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 9Mousse-ul de ciocolata:
    Bateti smantana lichida rece cu mixerul electric.Topiti ciocolata si turnati peste frisca bine batuta.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 10Cu un tel amestecati usor pentru a obtine o spuma omogena. Daca s-au format mici aglomerari de ciocolata, nu va panicati. Ciocolata dvs. a fost prea rece.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 11Montajul:
    Puneti blatul dacquoise cu alune pe un suport de servit. Asezați cercul in jurul sau (trebuie sa aveti un spatiu gol de aproximativ 2 cm intre blat si cerc). Puneti o banda de acetat in interiorul cercului. Folosind un posh umpleti golul cu mousse de ciocolata, apoi cercul intreg.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 12Imediat ce ati umplut cercul cu mousse de ciocolata, utilizati o spatula pentru a netezi varful tortului. Suprafata trebuie sa fie neteda pentru a avea un rezultat frumos la glazurare. Puneti in congelator timp de cel putin 3 ore.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 13Glazura oglinda :
    Puneti foile de gelatina in apa rece. Apoi amestecați toate celelalte ingrediente intr-o cratita. Atentie, nu folosiți tel pentru ca va crea bule care vor strica efectul oglinzii.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 14Apoi puneti cratita pe foc mediu si amestecati. Odata ce cacaoa s-a dizolvat si amestecul este bine lichefiat si fierbinte luati de pe foc
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 15Strecurati compozitia printr-o sita pentru a obtine o glazura fina, fara cocoloase.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 16Puneti un termometru in glazura si asteptati sa scada temperatura la 36° C amestecand regulat. Este imperativ sa respectati acest pas pentru a avea o glazura perfecta.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 17Inainte ca glazura sa ajunga la 36° C (atunci cand amestecul are la 39° C, de exemplu), scoateti blatul cu mousse din congelator si puneți-l (fara suportul de servit) pe o gratar asezati intr-o tava. Scoateti cercul (incalziti-l putin cu mainile) si banda de acetat.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 18Cand glazura are 36° C, turnati-o peste mousse. Turnați bine peste tot, astfel incat sa nu aveti goluri de glazura. Dupa aceea, ridicati cu grija tortul folosind 2 spatule inclinate si plasați-l pe suportul final. Puneți in frigider.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 19Decorul :
    Taiați o banda de acetat de aproximativ 25 cm. Topiti 50 de grame de ciocolata neagra si toarnati-o pe toata lungimea benzii. Folosind o spatula, intindeti bine astfel incat sa acopere intreaga banda. Zdrobiti 2 -3 clatite dantelate si puneti-le peste ciocolata de la banda.Luati banda de acetat cu ciocolata de pe blatul de lucru folosindu-va de varful unui cutit si raciti-o timp de aproximativ 15 minute.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 20Reveniti la tort. Striviti o clatita dantelata si presarati-o sub forma de linie peste glazura. Apoi adaugati alunele zdrobite pe aceeași linie.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 21Scoateti banda de ciocolata si taiati triunghiuri cu un cutit (puneti-l in apa fiarta si stergeti-l, pentru ca ciocolata sa se taie usor).
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 22Puneti triunghiurile de ciocolata de-a lungul liniei pe care ati format-o. Intepati mai intai blatul cu lama unui cutit pentru a crea un spatiu in care sa puneti triunghiul.
  • Royal chocolat - Trianon - Preparare etapa 23Gata!

Observații

Pralina: o puteti face cu migdale. De asemenea, puteti sa o cumparati din magazinele de specializate.
Glazura oglinda: Aceasta este cea mai mare dificultate a acestui desert. Respectati proportiile retetei pentru a fi siguri ca veti reusi. Temperatura - este absolut necesar ca glazura dvs. sa fie intre 35° C si 37° C atunci cand o turnati pe tort, care trebuie sa fie complet inghetat.O glazura prea calda va aluneca pe tort si prea rece va deveni prea groasa.
Decorul: aici am ales un design nu prea greu, dar nu ezitati sa va folosiți imaginatia si propriile tehnici pentru a face un decor elegant.
Pastrarea: Ca orice desert care contine smantana, se recomanda sa-l consumati in 48 de ore si sa-l pastrati la rece. Cu toate acestea, il puteti ingheța imediat dupa ce ati turnat glazura oglinda pe el.

PPetitchef_ro

Întrebări

Buna ziua as dori sa stiu cum se fac sau de unde se cumpara căruțele dantelate. Va multumesc

Buna ziua,
clatitele dantelate se cumpara. Se gasesc in supermarketurile Carrefour.

Pare delicios, dar complicat. Ce este clatita dantelata??? Carmen

Clatitele dantelate sunt clatite crocante din aluat oparit. Se gasesc si in Carrefour.

Reteta este excelenta dar ce intelegeti prin clatita dantelata ?

Sunt niste clatite crocante. se gasesc la carrefour.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Emilia

O reteta cu grad de dificultate mai ridicat ,dar daca sunt urmati pasii din descriere poate fi o reusita .Multumiri pentru reteta ,pare un tort delicios !

abuz

anonymous

Ce sunt clătitele dantelate?

abuz

Lixandra

Arata super !!!

abuz

anonymous

Cum sunt clatitele dantelate?

abuz