Tarta cu kiwi
La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-) O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)
Ingrediente
10
Pentru crema de patiserie :
Materiale
- forma de tarta cu diametrul de 28 cm
Preparare
Preparare40 min
Gătire20 min
Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
Crema patiserie :
Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bineDupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.
Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
Gata!
Observații
Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta.
Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn
Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule.
Aluatul: aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.
Întrebări
Cum se face blatul Va multumesc
Blatul se cumpara sau se poate face in casa. Cautati reteta de aluat sablée.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii de pe Facebook
Petitchef.ro
Da.super