Tarta cu kiwi

Desert
10 porții
Foarte ușor
1 oră

La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-) O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)

Ingrediente

10

Pentru crema de patiserie :

Materiale

  • forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 1Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 2Crema patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
    Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 3Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 4Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.

    Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 5Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 6Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
  • Tarta cu kiwi - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta.
Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn
Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule.
Aluatul: aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.

PPetitchef_ro

Întrebări

Cum se face blatul Va multumesc

Blatul se cumpara sau se poate face in casa. Cautati reteta de aluat sablée.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Frumoasa retetă!!

abuz

Comentarii de pe Facebook

Eu as pune o gelatina transparenta deasupra, ptr. luciu și sa tina mai mult ca sa nu se oxidare kiwi .

Petitchef.ro Da.super