La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-)
O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)
Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
Crema patiserie : Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule.
Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
Kiwi: nu ar trebui sa fie prea coapte pentru a se curata si taia cu usurinta. Evitati formarea de cocoloase in crema: Folositi mai degraba un tel decat o lingura de lemn Pastrarea: Daca nu utilizati imediat crema, acoperiti-o direct cu o folie de plastic. Folia trebuie sa fie in contact direct cu crema. Acest lucru va impiedica formarea unei pelicule. Aluatul: aluatul de pate sablee este ideal, dar daca nu aveti, puteti folosi pâte brisée sau aluat de foietaj.
Comentarii:
Frumoasa retetă!!