Ingrediente: 1 kg. faina 140 g. zahar brun 200 g. unt 4 galbenusuri 15 ml. rom sau o lingurita esenta de rom 2 pachetele zahar vanilat 1 lingura flori de...
Ingrediente: 400 g faiana 2 oua arome, sare 110 ml lapte 25 g drojdie 3 linguri zahar, pentru lapte 130 g unt 6 linguri zahar, pt. unt 10-12 linguri de zahar,...
Ingrediente: 400 g faina -100 ml lapte 130 g unt 100 g nuca 475 g zahar impartit: 250 g pentru caramelizat 75 g pentru lapte 150 g pentru unt 2 oua esenta de...
Ingrediente: 700 g faina 4 galbenusuri 130 g unt + 50 ml ulei 25 g drojdie proaspata 5 linguri de zahar 230 ml lapte+ 100 ml lapte zahar vanilat coaja de...
Ingrediente: 1 kg. faina 4 oua 200 g zahar un cub de drojdie 2 pach. zahar vanilat coaja de lamaie sare 100 g. lapte Pentru umplutura: rahat nuca brinza de...
Nuca tigru numita si Aya (hausa), ofio (yoruba) sau chufas (in spaniola) este o nuca falsa si reprezinta tuberculii plantei chufa, o planta aparuta in Egiptul antic, ce se regaseste cu precadere astazi in Spania.
Ingrediente: 750 g faina pt. paine 470 ml apa 3 lingurite drojdie uscata 100 g sirop de artar 100 g zahar 5 lingurite (rase) sare 60 g shortening sau margarina...
Ingrediente: 8 kg faina, 100 oua 4 l lapte, 1 l ulei, 2,400 kg zahar, trei sferturi pachet drojdie, zahar vanilat, 1/2 kg stafide, 1/2 l bere, 3 esente rom 3...
Ingrediente: 1 lingurita de drojdie uscata (3 g.) 1/4 cana de apa calduta (50 ml.) 1/4 cana de zahar 1/2 lingurita sare 3 galbenusuri de ou 1/2 cana de...
Ingrediente: 400 g faina 2 oua esente ,coaja de portocala si lamaie in jur de 110 ml lapte 25 g drojdie 3 linguri de zahar, pentru lapte 130 g unt 6 linguri...
Ingrediente: 380 g faina 125 ml lapte 30 g drojdie 60 g zahar 60 g unt 1 ou un praf de sare putina coaja de lamaie sau portocala. Pt.umplutura: 100 g alune...
Cozonacul este desertul traditional prin excelenta, care nu lipseste la nicio sarbatoare romaneasca. Este desertul traditional pe care romanii il prefera atat de Craciun, cat si de Paste. In ciuda diverselor tipuri de cozonac, romanesti sau de import, multi romani...
Ingrediente: Pentru aluat aveti nevoie de: 5 linguri zahar 1 cana unt la temperatura camerei 3 galbenusuri de ou 240 g smantana 4 cani de faina 1 plic drojdie...
Ingrediente: Aluat: 250 g faina, 390 g iaurt, 1 plic drojdie, coaja de la o lămâie, 150 ml apa calda, 50 ml ulei, 200 g zahar, 1 esență de vanilie, 1 esență de...
Ingrediente: Aluat: 1 kg de faina, 22 galbenusuri, 250 de unt topit, 1 lingura ulei, 1 lingura miere de albine, 250 g lapte, 300 g zahar pudra, coaja de lamaie...