Faina se freaca intre palme impreuna cu margarina, pana incorporam toata margarina, apoi adaugam zaharul, 4 galbenusuri, drojdia si smantana se framanta totul ffff bine dupa care il lasam 20 minute intr-o oala la dospit.
In aceste 20 minute pregatim umplutura . Macinam nuca, batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mai batem spuma pana devine tare incorporam nuca macinata in albusul de ou, adaugam pesmetul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Amestecam bine.
Luam aluatul si il impartim in 2 presaram faina pe masa de lucru si luam o bucata de aluat si il intindem punem jumate din umplutura peste foaie si il intindem uniform .
Dupa care rulam usor foaia de la un capat la celalalt capetele le introducem inautru ca sa nu iasa continutul si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tot asa procedam si cu aluatul ramas. Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 30 minute.
Dupa cele 30 minute cu ajutorul unei furculite se impunge cozonacul ca sa nu crape cand creste in cuptor si apoi se unge cu un galbenus de ou.
Se introduce tava la cuptorul preincalzit in jur de 50 minute.
Comentarii (13):
Acesta nu e cozonac e ca o rulada cruda trebue sa fie foarte rau.
Promit sa-o incerc,arata foarte bine!
Mmmm bunaaaa
A fost foarte bun . multumesc pentru reteta
Foarte bun
Fff bun
Paine coapta cu umplutura...cam asa arata!
Foaret buna excelenta
Are aspect de nota 0.. nici macar nu e copt.. oribil..
Super tare,,,dar fara pic de ulei ,,este suficienta rama si smantana??