Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -reteta bunicii

Altele
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

10

Umplutura:

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Faina se freaca intre palme impreuna cu margarina, pana incorporam toata margarina, apoi adaugam zaharul, 4 galbenusuri, drojdia si smantana se framanta totul ffff bine dupa care il lasam 20 minute intr-o oala la dospit.
  • In aceste 20 minute pregatim umplutura . Macinam nuca, batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mai batem spuma pana devine tare incorporam nuca macinata in albusul de ou, adaugam pesmetul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Amestecam bine.
  • Luam aluatul si il impartim in 2 presaram faina pe masa de lucru si luam o bucata de aluat si il intindem punem jumate din umplutura peste foaie si il intindem uniform .
  • Dupa care rulam usor foaia de la un capat la celalalt capetele le introducem inautru ca sa nu iasa continutul si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tot asa procedam si cu aluatul ramas. Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 30 minute.
  • Dupa cele 30 minute cu ajutorul unei furculite se impunge cozonacul ca sa nu crape cand creste in cuptor si apoi se unge cu un galbenus de ou.
  • Se introduce tava la cuptorul preincalzit in jur de 50 minute.

Punctează această reţetă

TTundenana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Machilleos

Acesta nu e cozonac e ca o rulada cruda trebue sa fie foarte rau.

abuz

anonymous

Promit sa-o incerc,arata foarte bine!

abuz

anonymous

Mmmm bunaaaa

abuz

anonymous

A fost foarte bun . multumesc pentru reteta

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Fff bun

abuz

anonymous

Paine coapta cu umplutura...cam asa arata!

abuz

anonymous

Foaret buna excelenta

abuz

anonymous

Are aspect de nota 0.. nici macar nu e copt.. oribil..

abuz

anonymous

Super tare,,,dar fara pic de ulei ,,este suficienta rama si smantana??

abuz
  • pagina 1 / 2