Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -reteta bunicii
Ingrediente
10
Umplutura:
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Faina se freaca intre palme impreuna cu margarina, pana incorporam toata margarina, apoi adaugam zaharul, 4 galbenusuri, drojdia si smantana se framanta totul ffff bine dupa care il lasam 20 minute intr-o oala la dospit.
- In aceste 20 minute pregatim umplutura . Macinam nuca, batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mai batem spuma pana devine tare incorporam nuca macinata in albusul de ou, adaugam pesmetul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Amestecam bine.
- Luam aluatul si il impartim in 2 presaram faina pe masa de lucru si luam o bucata de aluat si il intindem punem jumate din umplutura peste foaie si il intindem uniform .
- Dupa care rulam usor foaia de la un capat la celalalt capetele le introducem inautru ca sa nu iasa continutul si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tot asa procedam si cu aluatul ramas. Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 30 minute.
- Dupa cele 30 minute cu ajutorul unei furculite se impunge cozonacul ca sa nu crape cand creste in cuptor si apoi se unge cu un galbenus de ou.
- Se introduce tava la cuptorul preincalzit in jur de 50 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
Machilleos
Acesta nu e cozonac e ca o rulada cruda trebue sa fie foarte rau.
anonymous
Promit sa-o incerc,arata foarte bine!
anonymous
Mmmm bunaaaa
anonymous
A fost foarte bun . multumesc pentru reteta
anonymous
Foarte bun
anonymous
Fff bun
anonymous
Paine coapta cu umplutura...cam asa arata!
anonymous
Foaret buna excelenta
anonymous
Are aspect de nota 0.. nici macar nu e copt.. oribil..
anonymous
Super tare,,,dar fara pic de ulei ,,este suficienta rama si smantana??
Punctează această reţetă